Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δήμος Αμυνταίου: Υπεγράφη η σύμβαση έργου « Άρση επικινδυνότητας και κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων»

Δήμος Αμυνταίου: Υπεγράφη η σύμβαση έργου « Άρση επικινδυνότητας και κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την σύμβαση κατασκευής έργου  ‘’ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’’, ένα έργο με προϋπολογισμό μελέτης  στις 52.080,00 ευρώ  και ανάδοχο τον Καρακώστα Χρ. Εμμανουήλ υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Αμυνταίου.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατεδάφισης μεμονωμένων στοιχείων κτισμάτων από διάφορα υλικά κατασκευής, χειρωνακτικά ή μη χρήση μηχανημάτων, ικριωμάτων ή αναρτημένων δαπέδων εργασίας καθώς και κατεδάφιση ολόκληρων κτιρίων για την άρση της επικινδυνότητας κτισμάτων στα οποία δεν έχουν εφαρμοστεί από τους ιδιοκτήτες  τα μέτρα άρσης επικινδυνότητας εντός των προβλεπόμενων χρόνων, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω αγνώστων ιδιοκτητών.

Ακόμη, προβλέπονται φορτοεκφορτώσεις και αποκομιδή των προϊόντων κατεδαφίσεων προκειμένου να μείνει καθαρός ο χώρος μετά την επέμβαση. Στη τελική  φάση προβλέπεται η κατασκευή τυχόν αναληματικών τοίχων, επιχρισμάτων ή περιφράξεων σε εναπομένοντα τμήματα ιδιοκτησιών, για προστασία του χώρου καθώς και αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων.

Η  επιμέτρηση θα γίνεται ανά κτίριο και θα αποστέλλεται μαζί με το ΚΑΕΚ του κτιρίου (αν υπάρχει) στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καταλογισμού των χρημάτων στους ιδιοκτήτες , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί επικίνδυνων κατασκευών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Hyperspace ή αλλιώς…», η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Hyperspace ή αλλιώς…», είναι η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9, ...