Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού: «Είμαστε ο πρώτος δήμος που θα μπει σε διοικητικό μνημόνιο» – Δραματικές εξελίξεις, καταψηφίστηκε ξανά ο προϋπολογισμός με 16 κατά και 7 υπέρ

Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού: «Είμαστε ο πρώτος δήμος που θα μπει σε διοικητικό μνημόνιο» – Δραματικές εξελίξεις, καταψηφίστηκε ξανά ο προϋπολογισμός με 16 κατά και 7 υπέρ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Άκαρπη ήταν και η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού ανήμερα την Πρωτοχρονιά, κατά την οποία ο προϋπολογισμός του δήμου καταψηφίστηκε ξανά, με ψήφους 16 κατά και 7 υπέρ.

Τώρα στην άλλη όχθη της λίμνης Πολυφύτου περιμένουν την… φώτιση από την  τελετή καθαγιασμού των νερών της λίμνης που θα πραγματοποιηθεί τα Θεοφάνεια, ώστε να εγκριθεί τελικά ο προϋπολογισμός στην τρίτη συνεδρίαση για να μην μπει ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού σε περιπέτειες. Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ώρα 11.30 π.μ., αν και πιθανότητες είναι λιγοστές. Οι όποιες ελπίδες εναποτίθενται στην επανένωση – έστω και την τελευταία στιγμή – του συνδυασμού της πλειοψηφίας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε προσυνεδρίαση του συνδυασμού πριν από την δεύτερη αποτυχημένη συνεδρίαση του δ.σ., οι σύμβουλοι που παραμένουν ακόμη στο συνδυασμό του δημάρχου, απηύθυναν δραματική έκκληση στον Αθανάσιο Κοσματόπουλο, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιστρέψουν οι ανεξάρτητοι, να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να γίνει από την αρχή μία προσπάθεια «να συμμαζευτεί ο δήμος». Μάλιστα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Ζυγούρης, μιλώντας επωνύμως στον «Π», δήλωσε: «Δώσαμε προθεσμία λίγων ημερών στον δήμαρχο να σώσει ό,τι σώζεται. Του είπαμε κάθισε στο τραπέζι μαζί με τους ανεξάρτητους και βρείτε τα. Αν όχι πήγαινε σε εκλογές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κι εγώ ο ίδιος θα αναλάβω μια πρωτοβουλία να βρεθώ με τους ανεξάρτητους και να τους πείσω να ψηφίσουν». Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι όλα εξαρτώνται από την  εσωτερική συνοχή του συνδυασμού της πλειοψηφίας, η οποία μπορεί να σώσει την κατάσταση, αλλά συγχρόνως γίνεται αντιληπτό ότι αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία, γιατί διαφορετικά ο συνδυασμός ουσιαστικά διαλύεται.

Πάντως ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, κατά την  τελευταία συνεδρίαση απευθυνόμενος τόσο στο εσωτερικό του συνδυασμού όσο και στην αντιπολίτευση, τους κάλεσε να αναλογιστούν τις ευθύνες και να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για να μην μπει ο δήμος σε περιπέτειες, που θα διαρκέσουν πάνω από οκτώ χρόνια, όπως είπε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι «το πρόβλημα του δήμου δεν είναι οικονομικό, αλλά διοικητικό», σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός που φέρνει έχει την έγκριση του Παρατηρητηρίου, αλλά είναι διοικητική η αδυναμία λήψης απόφασης. Με την  έννοια αυτή, σημείωσε, ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού δεν θα μπει σε οικονομικό μνημόνιο, όπως μπήκαν για παράδειγμα ορισμένοι άλλοι δήμοι (βλέπε Αχαρνών, Γορτυνίας κ.λ.π.), «αλλά θα είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που θα μπει σε διοικητικό μνημόνιο».

Το βέβαιο πάντως είναι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον δήμο Σερβίων – Βελβεντού και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην τρίτη και φαρμακερή συνεδρίαση, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας