Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δικαστική απόφαση για διαγραφή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρηματία λόγω παραγραφής – Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί από τη ΔΟΥ Κοζάνης

Δικαστική απόφαση για διαγραφή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρηματία λόγω παραγραφής – Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί από τη ΔΟΥ Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σημαντική δικαστική δικαίωση για επιχειρηματία των οποίων τα φορολογικά πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ της ΔΟΥ Κοζάνης διαγράφησαν, μιας και κρίθηκε ότι είχαν παραγραφεί.

Αναλυτικότερα, με 3 πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ε’-Φορολογικό) διαγράφηκαν ισάριθμα πρόστιμα της ΔΟΥ Κοζάνης που επιβλήθηκαν σε πελάτη του Δικηγορικού Γραφείου Δημητρόπουλος, Καρυπίδου & Συνεργάτες, ποσού 763.249,01 €, 1.505.996,56 € και 866.965,63 € τα οποία προέκυψαν από εκ δοθείσες οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού εισοδήματος και ΦΠΑ.

Αναλυτικότερα, η περίπτωση αφορά φορολογικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2017 για υποθέσεις παρελθόντων ετών (το ‘03, το ‘04, το ‘05, το ’06 και το ’07), μετά από έλεγχο που έγινε στη ΔΟΥ μεταγενέστερα.  Ωστόσο, οι χρήσεις αυτές είχαν υποπέσει σε παραγραφή, κάτι που αναγνώρισε και το δικαστήριο, διαγράφοντάς τα.

Οι νομικοί συνιστούν στους πολίτες να προσέχουν τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών τους υποθέσεων και αν έχει περάσει το χρονικό διάστημα με το οποίο δικαιούνται οι αρχές να επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Να τονιστεί πως εκκρεμούν πολλές ακόμη παρόμοιες υποθέσεις στα δικαστήρια, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team