Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Διευρύνεται ο χορός των καταλήψεων σχολείων στην Πτολεμαΐδα – Και Γυμνάσια υπό κατάληψη

Διευρύνεται ο χορός των καταλήψεων σχολείων στην Πτολεμαΐδα – Και Γυμνάσια υπό κατάληψη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ο χορός των μαθητικών κινητοποιήσεων στην Πτολεμαΐδα καλά κρατεί, μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλες σχολικές μονάδες της πόλης και όχι μόνο. Καθώς, συνεχίζονται για τρίτη μέρα σήμερα οι καταλήψεις που ξεκίνησαν την Δευτέρα στις σχολικές μονάδες των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας και στο 2ου ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) της πόλης, όπως επίσης και η κατάληψη που ξεκίνησε χθες στο 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης.

Στο μεταξύ σε κατάληψη προχώρησαν και μαθητές Γυμνασίων της πόλης, καθώς υπό κατάληψη τελεί το σχολικό κτήριο του 3ου Γυμνασίου (απέναντι από τις Τεχνικές Σχολές), ενώ σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν σήμερα και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου της πόλης, καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου του Περδίκκα, Τοπική Κοινότητα του δήμου Εορδαίας.

Οι μαθητές ζητούν αλλαγή της κατεύθυνσης του περιεχομένου της εκπαίδευσης με έμφαση στην ανθρωποκεντρική Παιδεία και πραγματικά δωρεάν παιδεία, καθώς όπως καταγγέλλουν αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα βιβλία  Αγγλικής γλώσσας. Κοινό για όλους είναι το αίτημα κάλυψης των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων τους και η ουσιαστική εισαγωγή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων ζητούν επίσης αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς όπως καταγγέλλουν με το υπάρχον σύστημα των πανελληνίων οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου αποκλείονται από τις Μαθηματικές σχολές και σχολές Πληροφορικής.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα αιτήματα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ,, καθώς για μια ακόμα χρονιά το εν λόγω σχολείο αντιμετωπίζει έλλειψη αιθουσών  για βασικά εργαστήρια και ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και διότι δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα στους μαθητές τα βιβλία των μαθημάτων ειδικότητας.

Την κάλυψη του σχολείου τους με καθηγητές ζητά το 1ο Γυμνάσιο, καθώς λείπουν από το σχολείο Μαθηματικοί, καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής, όπως καταγγέλλουν μάλιστα, υπάρχουν τμήματα του σχολείου στα οποία δεν έχει μπει Μαθηματικός στην τάξη από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έληξε η διήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη