Αρχική > Ελλάδα > Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις γυναίκες 30 – 49

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις γυναίκες 30 – 49

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Διαθέσιμα θα είναι όλα τα εμβόλια που έχει παραγγείλει η χώρα μας για τις γυναίκες ηλικίας 30 -39 ετών σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσημη ενημέρωση την Τετάρτη 26/5.

Ειδικότερα, όλες οι ηλικιακές ομάδες θα μπορούν από τις 29 Μαΐου να κλείσουν ραντεβού με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί πάνω από 5 εκατομμύρια εμβόλια στην Ελλάδα και η «Επιχείρηση Ελευθερία τα πηγαίνει εξαιρετικά» σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Καμία αλλαγή στα ηλικιακά κριτήρια για εμβολιασμό με AstraZeneca

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν αλλάζουν τα ηλικιακά κριτήρια για το εμβόλιο της AstraZeneca και παράλληλα προτείνει στις γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-49 ετών να επιλέξουν mRNA εμβόλιο.

«Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της Astrazeneca. Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο και 28 κατέληξαν. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου για θρομβώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα είναι πέντε  τα περιστατικά θρόμβωσης σε σύνολο 905.915 δόσεων σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η αναλογία των περιστατικών αυτών προς το σύνολο των εμβολιασθέντων με VAXZEVRIA είναι 1:181.000 (0,55/100.000).

Πηγή: news4health.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μίνι lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών μέτρων σε Ευρυτανία και Αργολίδα – Στο επίπεδο 3 εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες ...