Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Διαφορετικός… ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου!

Πτολεμαΐδα: Διαφορετικός… ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Διπλή γιορτή της Πίστεως και της Πατρίδας η φετινή γιορτή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 , χωρίς όμως τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις. Πόσο αλλιώτικη είναι όμως;

Από το μπαλκόνι βλέπουμε τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου, όπου τελείται η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Τιμόθεο , απουσία πιστών. Ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στον Ιερό Ναό ,ο οποίος άλλοτε έσφυζε από ζωή λόγω της Μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σήμερα είναι άδειος- έρημος. Πρωτόγνωρες εικόνες που σίγουρα θα μείνουν στη μνήμη μας , καθώς μας λείπουν τέτοιες μέρες ο Εκκλησιασμός, η Επιμνημόσυνη Δέηση στην Κεντρική Πλατεία, η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση, όμως από την άλλη πλευρά οι εικόνες αυτές μας δείχνουν ότι ο κόσμος πειθαρχεί στα κυβερνητικά μέτρα και στις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής μένοντας στο σπίτι, προκειμένου όσο πιο ανώδυνα γίνεται ,να περάσει αυτός ο εφιάλτης .

Οι γενναίοι Έλληνες αντιμετώπισαν τον εχθρό(τούρκους) επαναστατώντας με θάρρος και γενναιότητα και εμείς αντιμετωπίζουμε τον εχθρό (ιό) μέσα από τα οχυρά μας , που είναι τα σπίτια μας ! Χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους !

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου