Αρχική > Πολιτική > Διαδικτυακή κόντρα με φόντο τις ΑΠΕ και μια Ενεργειακή Κοινότητα για Ιωαννίδη – Σημανδράκο – Οι αιχμές και το “καρφί” Ιωαννίδη για την “τριανδρία” μετά το σχόλιο Π. Κουκουλόπουλου που “τους άφησε εκτεθειμένους”

Διαδικτυακή κόντρα με φόντο τις ΑΠΕ και μια Ενεργειακή Κοινότητα για Ιωαννίδη – Σημανδράκο – Οι αιχμές και το “καρφί” Ιωαννίδη για την “τριανδρία” μετά το σχόλιο Π. Κουκουλόπουλου που “τους άφησε εκτεθειμένους”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης συνεχίζουν να αποτελούν οι ΑΠΕ για την Δήμο Κοζάνης, με μια ανάρτηση του Λευτέρη Ιωαννίδη, για τη λειτουργία της ενεργειακής κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Δημητρίου Υψηλάντη.

Στην εν λόγω ανακοίνωση Ιωαννίδη απάντησε με αιχμηρό τρόπο ο αντιδήμαρχος Κοζάνης και μέλος της “τριανδρίας” Βαγγέλη Σημανδράκος, θέτοντας μεταξύ άλλων το ερώτημα: “Τι να συμβαίνει άραγε όταν κανείς είναι Αντιπρόεδρος μιας Ενεργειακής Κοινότητας και ταυτόχρονα υποκινητής ενός κλίματος κατά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και πρωτοβουλίας τον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ;”. Μάλιστα ο κ. Σημανδράκος κάνει λόγο για “διαστρέβλωση της πραγματικότητας” από πλευράς Ιωαννίδη για “να προωθήσει τη μία έναντι της άλλης οικονομικής δραστηριότητας», όπως τονίζει.

Η απάντηση Ιωαννίδη ήταν εξίσου αιχμηρή, μην παραλείποντας να σχολιάσει την απάντηση Κουκουλόπουλου λέγοντας πως “τους άφησε εκτεθειμένους”, ενώ σε ό,τι αφορά την απάντηση Σημαδράκου, λέει πως θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αυτά που αναφέρει ο κ. Σημανδράκος είναι “ανακριβή και σοβαρά”, καθώς άλλη η Ενεργειακή Κοινότητα και άλλο μια επιχειρηματική δραστηριότητα, σημειώνει.

 

 

Η αρχική ανάρτηση Ιωαννίδη

 

“Ενημέρωση για την λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας και εγγραφές νέων μελών.
Από τις 22/2/2021 έχει λάβει νομική υπόσταση η Ενεργειακή Κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Δημ. Υψηλάντη.
Η βασική αποστολή της Ενεργειακής Κοινότητας είναι, η παράγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με συμμετοχή και προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής της Δ.Ε. Δημ Υψηλάντη του Δήμου Κοζάνης αξιοποιώντας κυρίως το εργαλείο του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού.
Παράλληλα επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην εν γένει προώθηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων ως μοχλού για την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών σε βιώσιμες επενδύσεις ΑΠΕ αλλά και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας στην περιοχή μας.
Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων για την ανάπτυξη των ΑΠΕ με τοπικό κοινωνικό όφελος, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας.
Θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη της Ε. Κοιν ώστε να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τους στόχους της, αλλά και να εγγραφούν ως μέλη μπορούν να απευθύνονται στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ypsilantis.koin@gmail.com.
Επίσης μπορούν να ενημερώνονται στο blog της κοινότητας: https://ypsilantiskoin.wordpress.com/ 
Αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/koin.ypsilantis»

 

Το σχόλιο Σημανδράκου

 

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Όταν κανείς «κουνάει» το δάχτυλο και στη συνέχεια προσπαθεί να «κρυφτεί» πίσω από αυτό.
Τι να συμβαίνει άραγε όταν κανείς είναι Αντιπρόεδρος μιας Ενεργειακής Κοινότητας και ταυτόχρονα υποκινητής ενός κλίματος κατά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και πρωτοβουλίας τον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ;
Είναι τελικά, πολιτικό, ηθικό ή κερδοσκοπικό το ζήτημα;
Νομίζω δικαιούνται οι πολίτες του Δήμου μας, να γνωρίζουν πως θα διανέμονται τα κέρδη της Ενεργειακής Κοινότητας την οποία διαφημίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης. Άραγε η συμμετοχή του στην Ενεργειακή Κοινότητα, πέρα από την οργανωμένη εναντίωση και προπαγάνδα σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, θα έχει άλλου είδους οφέλη;
Είμαστε υπέρ των Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως δεν βλέπουμε «ανταγωνιστικά» τις δύο αυτές μορφές οικονομικής δραστηριότητας, αλλά συμπληρωματικά. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ποτέ δεν διαστρεβλώσαμε ενορχηστρωμένα την πραγματικότητα για να προωθήσουμε τη μία έναντι της άλλης οικονομική δραστηριότητα».

 

Η νέα απάντηση Ιωαννίδη

 

«Ενώ τα σύννεφα πάνω από τους επικεφαλής της Τριανδρίας (Μαλούτας, Μιχαηλίδης, Σημανδράκος) πυκνώνουν σχετικά με τις ‘επιχειρηματικές’ τους εμπλοκές, προ λίγων ημερών ο πρώην Δήμαρχος κ. Κουκουλόπουλος τους άφησε εκτεθειμένους, ο κ. Σημανδράκος πιστεύει πως μπορεί να βρει διέξοδο συσκοτίζοντας απλές βασικές έννοιες.
Όπως είπα και στην σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρωτοβουλία για την σύσταση ανοιχτών Ενεργειακών Κοινοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής, έχω ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο προτείνοντας την ενεργό συμμετοχή και του Δήμου Κοζάνης.
Επειδή τα όσα παραθέτει στην ανάρτηση του ο κ. Σημανδράκος είναι ανακριβή και σοβαρά τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προκαλέσω σχετική συζήτηση ώστε να διευκρινιστεί η διαφορά μεταξύ της συμμετοχής σε ανοιχτές Ενεργειακές Κοινότητες μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στη συμμετοχή αιρετών σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που προκαλούν ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων».

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος έως 15 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Πρώτα από όλα θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη! Με πίστη, ...