Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Δείτε πως αξιοποιούν οι βόρειοι γείτονες μας τις λίμνες – Σημαντικές υποδομές, ξέφρενα πάρτυ και χιλιάδες κόσμου στις παραλίες!

Δείτε πως αξιοποιούν οι βόρειοι γείτονες μας τις λίμνες – Σημαντικές υποδομές, ξέφρενα πάρτυ και χιλιάδες κόσμου στις παραλίες!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μόλις 50 χιλιόμετρα από το συνοριακό σταθμό στη Νίκη Φλώρινας και μόλις 15 χιλιόμετρα από το συνοριακό σταθμό στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών, αντικρίζει κανείς μία εικόνα άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Από τα βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης, μπορεί κανείς να δει πως οι βόρειοι γείτονες μας έχουν αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα δώρα τις φύσης, δημιουργώντας σημαντικές υποδομές τουρισμού και αναψυχής. Οι λίμνες Πρέσπα και Οχρίδα σφύζουν από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς όπως φαίνεται είναι χιλιάδες οι πολίτες που σπεύδουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη λίμνη, να πιουν το ποτό τους και γενικώς να παραθερίσουν. Πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, υποδομές που θυμίζουν οργανωμένη παραλία του Αιγαίου, καταστήματα, beach bars και κέντρα διασκέδασης που δεν περίμενες να δεις. Και δεν περιορίζονται εκεί, αλλά διαφημίζουν τα παραλίμνια τοπία τους ως τον οικονομικότερο προορισμό στην Ευρώπη. Εξ αυτού έχει δημιουργηθεί μία σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που αναπτύσσει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους.
Αντίθετα όπως όλοι γνωρίζουμε, στη δική μας πλευρά των συνόρων, δεν υπάρχει καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης των λιμνών μας, παρά μόνο ελάχιστες ιδιωτικές χάρη στο φιλότιμο κάποιων που επιμένουν, και ένα φεστιβάλ το οποίο χρωστάμε στον Γιώργο Λιάνη. Στην δυτικομακεδονική επικαιρότητα έχουμε δυστυχώς τη μόλυνση από τα λύματα στη Βεγορίτιδα, το μηχάνημα με την αμφιλεγόμενη προμήθεια στην Καστοριά, το μαρασμό σε Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα, και τα «αγνοούμενα» υδροπλάνα σε Πολύφυτο και Άγιο Παντελεήμονα.
Θα πει κανείς βέβαια, πως οι γείτονες μας ανέπτυξαν τον παραλίμνιο τουρισμό επειδή δεν έχουν δική τους θάλασσα, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία γιατί το χάσμα είναι τεράστιο.
Οι υποδομές στο γειτονικό κράτος υπάρχουν, και για τον Φλωρινιώτη βρίσκονται πιο κοντά σε σχέση με αυτές της Κατερίνης ή της Χαλκιδικής. Άραγε τι θα γίνει όταν αμβλυνθούν τα πάθη μεταξύ των χωρών; Η Ελλάδα θα κερδίσει ή θα χάσει από την προσέγγιση; Και προσέξτε: Μιλάμε για την ίδια λίμνη, της οποίας τις ακτές σταματάς να τις βλέπεις να αξιοποιούνται μόλις μπεις στα ελληνικά σύνορα!Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Κορωνοϊός: Ο χάρτης της κατανομής: 5 στην Π.Ε. Κοζάνης και από 1 στις ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα, 28/09/2020, δηλώθηκαν 269 επιπλέον κρούσματα. Από τα 257 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ...