Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΔΕΗ: Χρειάζεται προσοχή για άλλες 48 ώρες στο ορυχείο Αμύνταιου

ΔΕΗ: Χρειάζεται προσοχή για άλλες 48 ώρες στο ορυχείο Αμύνταιου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Προειδοποίηση για «δευτερογενή φαινόμενα» για τις επόμενες 48 ώρες στην περιοχή του Ορυχείου Αμυνταίου λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.  Η ΔΕΗ αναφέρει επίσης ότι, τα χώματα που μετακινήθηκαν ήταν της τάξης των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για τόσο μεγάλης έκτασης φαινόμενο.

Καλεί τέλος τους κατοίκους της περιοχής να μην πλησιάζουν την περιοχή του ορυχείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Σήμερα 10/6/2017 και περί ώρα 11:00 π.μ. στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας έλαβε χώρα αστοχία υλικών (κατολίσθηση) ευρείας κλίμακας η οποία περιέλαβε σχεδόν όλη την έκταση εκσκαφής του ορυχείου.

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ παρακολουθούσαν με τα κατάλληλα τεχνικά όργανα την εξέλιξη του φαινομένου και είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των εργαζομένων και του εξοπλισμού έχοντας διακόψει τη λειτουργία του ορυχείου από τις 3/6/2017. Παρά ταύτα η κατολίσθηση και οι μάζες οι οποίες μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης (της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων) χωρίς να έχει δοθεί καμία ένδειξη προς τούτο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα επηρεάστηκαν οι τέσσερις από τους έξι εκσκαφείς.

Η ΔΕΗ σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνδράμει τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στην ακριβή αποτίμηση του φαινομένου και των όποιων επιπτώσεων του. Παράλληλα έχει θέσει ήδη τις δυνάμεις της στη διάθεση των αρχών οι οποίες αποφάσισαν προληπτικά την εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων και θα πράξει, εφόσον χρειαστεί, ό,τι θεωρηθεί περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού.

Επισημαίνεται ότι δευτερογενή φαινόμενα της κύριας κατολίσθησης αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες πράγμα για το οποίο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από μη ειδικευμένα άτομα ώστε να μην πλησιάσουν.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team