Αρχική > Slider > Το Δ.Σ. της ΔΕΗ επικύρωσε τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ

Το Δ.Σ. της ΔΕΗ επικύρωσε τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Επικυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ δήμου Κοζάνης και ΔΕΗ για την διευθέτηση του χρέους της ΔΕΥΑΚ και του τρόπου πληρωμής, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η διοίκηση της ΔΕΗ, ενέκρινε την εν λόγω συμφωνία.

Έτσι κλείνει μία δικαστική διαμάχη πολλών ετών, καθώς δεν αρκούσε μόνο η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ δημοτικής Αρχής και ηγεσίας της ΔΕΗ, αλλά επειδή η τελευταία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, απαιτούνταν απόφαση του δ.σ., η οποία ήταν μάλιστα ομόφωνη. Το σημαντικό είναι ότι με την εξέλιξη αυτή και στα ταμεία της ΔΕΗ θα εισρεύσουν τα ποσά των οφειλομένων που επί χρόνια δεν καταβάλλονταν, αλλά και η ρύθμιση είναι ευνοϊκή για την ΔΕΥΑΚ, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές δεκαετιών της ΔΕΥΑΚ είναι παλιές και αφορούν προηγούμενες δημοτικές Αρχές της Κοζάνης. Το κεφάλαιο της οφειλής ήταν 3,5 εκ. ευρώ και μαζί με τους τόκους το χρέος έφτασε τα 7.055.000 ευρώ, ενώ όπως είναι γνωστό είχαν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ με δικαστικές αποφάσεις.

Η συμφωνία των δύο πλευρών που επικύρωσε το δ.σ. της ΔΕΗ, προβλέπει: Εφάπαξ καταβολή του αρχικού κεφαλαίου ήτοι 3,5 εκ. ευρώ, ρύθμιση σε εκατό δόσεις του υπόλοιπου ποσού με 70.000 ευρώ ανά μήνα και επαναδιαπραγμάτευση του επιτοκίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας