Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δ. Ορφανίδης: «Να μπει τάξη στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας» – Άνοιξε ο κύκλος επαφών με εκθέτες

Δ. Ορφανίδης: «Να μπει τάξη στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας» – Άνοιξε ο κύκλος επαφών με εκθέτες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Τις επόμενες μέρες η οικονομοτεχνική μελέτη

Ενημερωτική συνάντηση με τους παραγωγούς και εκθέτες λαϊκών αγορών, προκάλεσε το πρωί της Κυριακής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εορδαίας Δημήτρης Ορφανίδης. Πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το τους τρόπους λειτουργίας, με κοινό σκοπό όλων των εμπλεκομένων να «μπει μια τάξη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δ. Ορφανίδης. Στη συνάντηση παρέστη ικανοποιητικός αριθμός εκθετών και έγινε γόνιμος διάλογος μεταξύ Δήμου και Εκθετών.

Οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Εορδαίας φαίνεται να έχουν πιάσει πολύ ζεστά το θέμα, καθώς είναι πολλά τα χρονίζοντα προβλήματα που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρρύθμιστα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται καθημερινά η κατάσταση τόσο για τους εκθέτες αλλά και για τους καταναλωτές. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, όπως η καθαριότητα του χώρου,  η ύπαρξη των απαραίτητων διαδρόμων αλλά και η συνολική χωροθέτηση, το ωράριο λειτουργίας, αλλά και η πρόταση που έχει τεθεί εδώ και καιρό, για διενέργεια δεύτερης λαϊκής αγοράς στην πόλη της Πτολεμαΐδας, άλλη μέρα εκτός Τετάρτης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες, θα κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους μια ειδική οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονεί ο Δήμος, με σκοπό να αποτυπώσει την κατάσταση και να ρυθμίσει την κατάσταση από εκεί και πέρα. Την μελέτη θα συνοδεύει επικαιροποιημένο τοπογραφικό διάγραμμα, και κανονισμός λειτουργίας.

Η εν λόγω μελέτη φιλοδοξεί να ρυθμίσει και το θέμα της καταβολής του ανταποδοτικού τέλους από τους Εκθέτες προς τον Δήμο, τίμημα που την τελευταία δεκαετία δεν καταβάλλεται. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του κ. Ορφανίδη, το τέλος αυτό θα ξεκινήσει να εισπράττεται τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ για τις υπέρογκες οφειλές εκθετών για τα έτη προ του 2010 οι οποίες είναι άνω των 200.000 ευρώ, αναμένεται γενναία ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστούν οι διεργασίες με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται να γίνουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις με τους Εκθέτες με σκοπό να δημιουργηθεί καλό κλίμα συνεργασίας και βελτίωση των συνθηκών στη λαϊκή αγορά.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team