Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης: διαδικτυακό εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης

Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης: διαδικτυακό εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Την Παρασκευή 26/3/2021 και ώρα 11:00 η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης συνδιοργάνωσε με την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης και την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Παιδείας Δυτικής Μακεδονίας τον διαδικτυακό εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης του 1821. Η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης με αφορμή την επέτειο κάλεσε τους μαθητές να σκεφτούν πάνω στην πιο μεγάλη ώρα της πατρίδας, τον Αγώνα για τη λευτεριά, και στον διαδικτυακό εορτασμό παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές των σχολείων, που ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πώς οι ίδιοι προσλαμβάνουν σήμερα τον Αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία, εμπνεύστηκαν από διάφορες πτυχές του Αγώνα και εκφράστηκαν ελεύθερα αποδεικνύοντας ιστορική γνώση και συνείδηση, καλλιτεχνικό ταλέντο, αλλά και τεχνολογικές δεξιότητες. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Κατατέθηκαν συμμετοχές στις κατηγορίες: Λόγος, Εικαστικά, Χορός, Πολυτροπικά έργα, Εικονική Περιήγηση. Οι συμμετοχές των σχολείων αξιολογήθηκαν από άμισθη επιτροπή που συγκροτήθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης, και βραβεύτηκε μία από κάθε κατηγορία. Στην κατηγορία Λόγος διακρίθηκε το 4ο Γυμνάσιο Πτολ/δας, στα Εικαστικά το 2ο Γυμνάσιο Πτολ/δας, στον Χορό το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, στα Πολυτροπικά έργα το 3ο Γυμνάσιο Πτολ/δας, στην Εικονική Περιήγηση το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Παιδείας επιβράβευσαν τα σχολεία που διακρίθηκαν με την προσφορά βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Ειδική διάκριση κέρδισε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης για τη συμμετοχή του.

Τον διαδικτυακό εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Δυτικής Μακεδονίας, κα Όλγα Πουταχίδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Θοδωρής Μαρδίρης, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., οι Σ.Ε.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής, η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ Κοζάνης. Τον διαδικτυακό εορτασμό παρακολούθησαν οι Διευθύντριες/Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Δ.Δ.Ε. Κοζάνης από τις πλατφόρμες zoom, webex και ζωντανή αναμετάδοση στο youtube. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν 10.000 άτομα, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της ΔΔΕ Κοζάνης.

Η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης ευχαριστεί τον Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής, κ. Δημήτριο Τζήμα, για την υποστήριξη και την υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε., κα Ελευθερία Παπαδέλη, για την πολύτιμη συμβολή της στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ο διαδικτυακός εορτασμός της επετείου για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης με την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης και την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Παιδείας Δυτικής Μακεδονίας.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Π.Ε. Κοζάνης

 

Η Διευθύντρια

Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...