Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χωρίς νεκροτόμο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης – Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται τα περισσότερα περιστατικά για νεκροψία – νεκροτομή

Χωρίς νεκροτόμο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης – Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται τα περισσότερα περιστατικά για νεκροψία – νεκροτομή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης ανέδειξε ο θάνατος του άτυχου 45χρονου που βρέθηκε νεκρός στα «Σκληρά του Νότιου Πεδίου.

Δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Κοζάνη, έγινε διακομιδή του πτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, «μέσα στα Χριστούγεννα στείλαμε δύο περιπτώσεις για νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος. Εξήγησε ότι η νεκροτόμος βρίσκεται σε εξάμηνη αναρρωτική άδεια λόγω εμφράγματος που υπέστη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει στην Κοζάνη νεκροψία – νεκροτομή. Ωστόσο, πρόσθεσε, «ζητάμε συνήθως να μας στείλουν νεκροτόμο από τη Θεσσαλονίκη. Όταν μας στέλνουν, κάνουμε εδώ τη νεκροψία, αν δεν μπορούν στέλνουμε τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη. Στους περίπου τέσσερις μήνες που απουσιάζει η νεκροτόμος, τα περισσότερα περιστατικά τα στέλνουμε στη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα θα συνεχιστεί και στο επόμενο δίμηνο, μέχρι να επιστρέψει στην εργασία της η υπάλληλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κοζάνης». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συγγενείς των θανόντων και σε κάποιες περιπτώσεις να επιτείνεται η αγωνία τους.

Ένα δεύτερο ζήτημα με το οποίο σχετίζεται η δυσλειτουργία της υπηρεσίας είναι η στενότητα του χώρου του νεκροτομείου Κοζάνης, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου. «Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μας παραχώρησαν έναν χώρο στο νοσοκομείο Κοζάνης, ο οποίος όμως δεν επαρκεί», δήλωσε ο Ι. Φούντος, ο οποίος πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επισήμως από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, να μας υποδείξει έναν χώρο για τη στέγασή μας. Όμως το αίτημά μας απορρίφτηκε λόγω λιτότητας και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών της χώρας».

Τούτων δοθέντων, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης, ασφυκτιά και δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή της, λόγω ακαταλληλότητας του χώρου και «κωλύματος» της νεκροτόμου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας