Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χωρίς εφημερίες η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου, μέχρι τέλος του μήνα

Χωρίς εφημερίες η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου, μέχρι τέλος του μήνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Χωρίς εφημεριακή κάλυψη είναι η Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, δηλαδή έως και το τέλος του μήνα, καθώς οι δύο μόνιμοι ειδικοί γιατροί που τη στελεχώνουν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημεριεκές ανάγκες της κλινικής για ολόκληρο τον μήνα, με αποτέλεσμα τα παιδιατρικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Αντίστοιχο πρόβλημα με την εφημεριακή του κάλυψη αντιμετωπίζει και το Παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Φλώρινας, όπως αποκάλυψε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) με ανακοίνωσή της.

«Οι διθυραμβικές δηλώσεις τοπικών παραγόντων περί επαρκών προσλήψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, προσκρούουν στην σκληρή πραγματικότητα», αναφέρει η ΕΙΝΔΥΜ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι οι Παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων «Μποδοσάκειου» και Φλώρινας, ανέστειλαν την εφημεριακή τους λειτουργία, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, οπότε «το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, να καλύπτεται από την ελλιπώς στελεχωμένη εφημεριακά παιδιατρική κλινική (δύο εφημερεύοντες, ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος) του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Η ΕΙΝΔΥΜ με την εν λόγω ανακοίνωσή της απαντά ουσιαστικά στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, σημειώνοντας μάλιστα τα εξής: «Πράγματι, «Πολύ πόλεμος ρε Σταύρο», αλλά αυτό που τους πολεμά είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Από το ρεπορτάζ του «e-ptolemeos.gr» πάντως προκύπτει ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν θα προκληθεί πρόβλημα και στην ομαλή λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, καθώς παιδίατρος του Μποδοσάκειου θα καλύπτει εφημεριακά την Μαιευτική κλινική, θα παρίσταται στους τοκετούς καθώς είναι επιβεβλημένη η παρουσία παιδιάτρου για την εξέταση των νεογνών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», προσλήφθηκε τελικά επικουρική παιδίατρος για την Παιδιατρική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, μετά τα γνωστά προβλήματα που προκλήθηκαν στη λειτουργία της κλινικής τον περασμένο Δεκέμβριο έως αρχές Ιανουαρίου που απουσίαζε ο διευθυντής της Παιδιατρικής, Δημήτρης Κυφωνίδης, σε αναρρωτική άδεια μετά τον τραυματισμό του σε ατύχημα. Ωστόσο, μπορεί να τοποθετήθηκε μεν επικουρική παιδίατρος στο Μποδοσάκειο αλλά δεν έχει αναλάβει ακόμα εργασία, καθώς κάνει χρήση προβλεπόμενης άδειας ανατροφής τέκνου, καθώς είναι θηλάζουσα μητέρα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Τόπος να ζεις»: «Ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης ζήτησε συνάντηση με την Α/θμια σχολική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης και τους απάντησαν ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί το έγγραφό τους δεν είχε σφραγίδα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανάρτηση στο facebook της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Θα μπορούσε να είναι φάρσα εάν δεν ήταν ...