Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Χατζηδάκης: Κατάρρευση της εταιρείας ή εκτόξευση των τιμών του ρεύματος αν η ΔΕΗ δεν αποδεσμευτεί από το λιγνίτη

Χατζηδάκης: Κατάρρευση της εταιρείας ή εκτόξευση των τιμών του ρεύματος αν η ΔΕΗ δεν αποδεσμευτεί από το λιγνίτη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αν η ΔΕΗ δεν αποδεσμευτεί από το λιγνίτη, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εταιρεία θα καταρρεύσει ή το τίμημα θα πληρώσουν οι καταναλωτές, που θα δούνε τις τιμές του ρεύματος να εκτοξεύονται. Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης μέσα από τις δηλώσεις του στο ελληνικό Euronews, εξηγώντας ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να σηκώσει πλέον το βάρος του λιγνίτη.

Σε αυτή τη βάση, ο υπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε αίτημα για παράταση ζωής στις λιγνιτικές μονάδες.

«Έχουμε μία πράσινη ατζέντα. Δεν πρέπει να το λέμε μόνο, πρέπει να το αποδεικνύουμε στην πράξη», τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ο Κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι το σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση θα είναι έτοιμο μετά το καλοκαίρι του 2020 και διαβεβαιώνει ότι 3 χρόνια είναι αρκετός χρόνος προκειμένου να καταρτιστεί το master plan της επόμενης ημέρας για τη Δυτική Μακεδονία.

Όπως εξηγεί, «το master plan για την περιοχή αυτή θα προβλέπει ένα συνολικό σχεδιασμό, που δε θα αφορά μόνο τον τομέα της ενέργειας, αλλά θα αφορά και την εναλλακτική βιολογική γεωργία, τον αγροτουρισμό, θα αφορά- γιατί όχι;- τη βιομηχανία προκειμένου να υπάρξει αυτό που λέμε «δίκαιη μετάβαση». Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν γεννηθεί με το λιγνίτη. Δουλειά μας είναι να εργαστούμε σοβαρά αλλά και να τους εξηγήσουμε ποιο μπορεί να είναι το αύριο».

Πηγή: https://energypress.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Αρνητική η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για το Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε αρνητικά το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ως προς την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έγκριση των ...