Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χαρδαλιάς για lockdown στην ΠΕ Κοζάνης: Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους νομούς, φοιτητών και όσων πρέπει να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (VIDEO)

Χαρδαλιάς για lockdown στην ΠΕ Κοζάνης: Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους νομούς, φοιτητών και όσων πρέπει να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (VIDEO)

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης, σε διευκρινήσεις τόσο για τη λειτουργία των σχολείων στην ΠΕ Κοζάνης, όσο και στις μετακινήσεις, με δεδομένο ότι αυτές απαγορεύονται.

Συγκεκριμένα για το τελευταίο επεσήμανε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών από την ΠΕ Κοζάνης προς άλλους νομούς.

Επίσης, για τις μετακινήσεις εργαζομένων που κατοικούν στην ΠΕ Κοζάνης και εργάζονται σε άλλους νομούς, ή εργάζονται στην ΠΕ Κοζάνης και μένουν σε άλλη ΠΕ, οι μεν ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούν να μετακινούνται με βεβαίωση εργοδότη και βεβαίωση από το σύστημα Εργάνη και οι δημόσιοι υπάλληλοι με βεβαίωση υπηρεσίας και μόνο για τις ώρες εργασίας.

Επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους σπουδών, υγείας, ή αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Οι μόνιμοι κάτοικοι άλλου νομού που είναι επισκέπτες στο Νομό Κοζάνης μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας με σχετικό έγγραφο.

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις από και προς την ΠΕ Κοζάνης για να παραστεί κάποιος σε γάμο, βάπτιση, κηδεία ή μνημόσυνο.

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Λίμνη Μουτσάλια, Γράμμος: ένα από τα ομορφότερα ορεινά υδάτινα οικοσυστήματα της Ελλάδας (VIDEO)

Ένα σύμπλεγμα δύο μικρών αλπικών λιμνών στη σκιά του Γράμμου που αποτελούν ένα από τα ομορφότερα ορεινά υδάτινα οικοσυστήματα της ...