Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αύξηση των κονδυλίων για τη Δυτική Μακεδονία ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο Γιώργος Κασαπίδης- Επανέλαβε τη θέση του περί «έκτακτης ανάγκης»

Αύξηση των κονδυλίων για τη Δυτική Μακεδονία ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο Γιώργος Κασαπίδης- Επανέλαβε τη θέση του περί «έκτακτης ανάγκης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αύξηση των κονδυλίων και των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που βρέθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στα πλαίσια της συνάντησης με τους 13 Περιφερειάρχες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης προσπάθησε για άλλη μία φορά να τονίσει πως η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να απειλούνται και με το ΑΕΠ της περιοχής να κατρακυλάει επικίνδυνα τα επόμενα χρόνια.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται έως την Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι θα ακολουθήσει την τακτική επίσκεψη στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλο το επόμενο διάστημα αναζητώντας πόρους και δράσεις που θα βοηθήσουν την προετοιμασία της Δυτικής Μακεδονίας για την εποχή της απολιγνιτοποίησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως η κυβέρνηση και ο ίδιος θα σταθούν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Κασαπίδη, πως η επιτροπή που θα συστήσει η κυβέρνηση με την παρουσία πολλών Υπουργών για την κατάρτιση του master plan για τη Δυτική Μακεδονία, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά πριν το τέλος του 2019 ώστε στο Α’ εξάμηνο του 2020 να παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή.

Το κεντρικό ζήτημα της σημερινής συνάντησης Περιφερειαρχών- Πρωθυπουργού ήταν το ΕΣΠΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χτυπάει το καμπανάκι για όλους, ενώ συνεχάρη τις 4 περιφέρειες οι οποίες κατέθεσαν ήδη το στρατηγικό σχεδιασμό τους για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας