Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αυξημένη παραμένει λόγω γρίπης η προσέλευση στα ΤΕΠ Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου

Αυξημένη παραμένει λόγω γρίπης η προσέλευση στα ΤΕΠ Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αυξημένη εξακολουθεί να είναι η προσέλευση ασθενών με συμπτώματα εποχικής γρίπης στα δύο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης, καθώς αύξηση προσέλευσης ασθενών σημειώθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε στον «Π» ο διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου από τα 760 άτομα που προσήλθαν στο  Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τα 200 παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης. Μάλιστα 70 από τα 200 άτομα με γρίπη χρειάστηκε να νοσηλευτούν είτε για βραχεία νοσηλεία (κάποιες ώρες) είτε να εισαχθούν για νοσηλεία για κάποιες μέρες στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ασθενών με γριπώδη συνδρομή που προσήλθαν στα ΤΕΠ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Χιωτίδη, από τις αρχές του μήνα μέχρι και την περασμένη Παρασκευή οι ασθενείς με γρίπη που ήρθαν στο νοσοκομείο ανέρχεται σε 354 άτομα, 70 εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευθούν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

Ο κ. Χιωτίδης σημείωσε ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφεται οριακή αύξηση, «η προσέλευση ασθενών με γρίπη είναι οριακά αυξημένη σε σχέση με πέρσι», όπως είπε. Τόνισε ωστόσο ότι «το νέο στοιχείο είναι πως τα περιστατικά με γρίπη είναι λίγο πιο επιβαρημένα σε σχέση με πέρσι, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πρόπερσι».

Ο κ. Χιωτίδης ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται «μια υπερβολική αντιμετώπιση από πολίτες για τη γρίπη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βλέπει κανείς πολλούς πολίτες την περίοδο αυτή να κυκλοφορούν με μάσκες στο νοσοκομείο Κοζάνης, λιγότερο από εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Εξέφρασε τέλος την άποψη ότι «η γρίπη έχει φτάσει  μάλλον στην κορύφωσή της» αν και θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ακόμη, όπως είπε, γι’ αυτό συνέστησε τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή στο προσωπικό των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Υπάρχουν, πρόσθεσε, εμβόλια στα δύο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης για το προσωπικό, ο εμβολιασμός του οποίου είναι  ωστόσο προαιρετικός και όχι υποχρεωτικός. «Μόνο στο νοσοκομείο Κοζάνης υπάρχουν 60 εμβόλια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη