Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων – Πρόβλημα η κάλυψη του 65% των θέσεων στα λεωφορεία

Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων – Πρόβλημα η κάλυψη του 65% των θέσεων στα λεωφορεία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Νομού Κοζάνης όλες τις τελευταίες ημέρες μετά και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, από νομό σε νομό. Η διοίκηση των ΚΤΕΛ προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξημένη κίνηση έχει βάλει περισσότερα λεωφορεία σε προορισμούς που έχουν ζήτηση, ωστόσο το πρόβλημα αυτή τη στιγμή αφορά στην κάλυψη των λεωφορείων με το 65% των διαθέσιμων θέσεων, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας στα ΚΤΕΛ.

Όπως τονίζει μιλώντας στον «Π» ο αντιπρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Νικόλαος Λάμπρου, η κίνηση είναι αυξημένη για προορισμούς, ως αποτέλεσμα να μπαίνουν περισσότερα δρομολόγια ή ακόμη και διπλά λεωφορεία.

Για Θεσσαλονίκη προστέθηκαν τρία δρομολόγια περισσότερα από ό,τι υπήρχαν, μάλιστα σε ό,τι αφορά την Πτολεμαΐδα, το ένα αυτονομείται, δηλαδή δεν χρειάζεται να περνάει μέσα από την Κοζάνη, αλλά πηγαίνει απευθείας Θεσσαλονίκη (Καθημερινές, στις 09.15΄ τα πρωινά και από Θεσσαλονίκη για Πτολεμαΐδα στις 12.00).

Για Αθήνα, λ.χ., που υπάρχει αυξημένη ζήτηση, αντί να πάει ένα λεωφορείο με 50 θέσεις πηγάινει το διπλό, ή αναχωρούν δύο λεωφορεία, ωστόσο αυτό ανεβάζει πολύ το κοστολόγιο για τα ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «σηκώσουν» το κόστος.

«Υπάρχει αύξηση της κίνησης, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, αλλά το 65% στα λεωφορεία μας δημιουργεί πρόβλημα και ζητάμε από την πολιτεία να μας βοηθήσει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει, ενδεικτικά, πως στα δρομολόγια της Κοζάνης (Ποντοκώμη, Μαυροδέντρι, Πολύμυλο, Άγιο Δημήτριο), γινόταν κανονικά όλο το διάστημα της πανδημίας, με λίγο κόσμο και πλέον ζητούν από το δήμο να βοηθήσει για να μπουν και επιπλέον δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα υπερτοπικά δρομολόγια, αυξημένη κίνηση έχει και η Λάρισα, η Αθήνα, τα Γιάννενα (με δρομολόγιο δύο φορές την εβδομάδα), τα Γρεβενά καθημερινά, την Καστοριά επίσης, ενώ αυτονομείται και ο Βόλος.

Ο ίδιος σημειώνει πως όσο υπάρχει ζήτηση τα δρομολόγια θα αυξάνονται, καταλήγει, όμως, πως «θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση αλλά ζητάμε από την πολιτεία και τους δήμους να βοηθήσουν γιατί βάζουμε και από την τσέπη μας».

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δ. Μακεδονία: 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για εξυπηρέτηση πελατών σε κλειστό εξωτερικό υπαίθριο χώρο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 17.06.2021 συνολικά 85.017 ...