Αρχική > Slider > Ασφαλιστική ενημερότητα μέσω Αθήνας- Το μη ανανεωμένο μηχανογραφικό σύστημα ταλαιπωρεί από το Φεβρουάριο τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Ασφαλιστική ενημερότητα μέσω Αθήνας- Το μη ανανεωμένο μηχανογραφικό σύστημα ταλαιπωρεί από το Φεβρουάριο τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία δυσβάσταχτη ταλαιπωρία βιώνουν αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας το τελευταίο διάστημα καθώς η μη ύπαρξη υποκαταστήματος ΟΓΑ και σε συνδυασμό με τη μη ενημέρωση του μηχανογραφικού συστήματος από το Φεβρουάριο, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να προχωρήσουν βασικές δουλειές τους.

Προγράμματα νέων αγροτών, διάφορες ενισχύσεις κλπ, δεσμεύονται από τράπεζες, με τη δυνατότητα μετακίνησης στην Αθήνα ώστε να εκδοθεί ένα απαραίτητο χαρτί για την καθημερινότητά τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα να φαντάζει βγαλμένη από μεσαιωνική εποχή.

Αγρότες που επικοινώνησαν με τον «Π» μεταφέρουν την πλήρη αγανάκτησή τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας πως ενώ έχουν εξυπηρετήσει όλες τους τις υποχρεώσεις το σύστημα πολλές φορές τους δείχνει να οφείλουν, καθώς η μη ανανέωση του μηχανογραφικού συστήματος δεν έχει ενημερώσει τα στοιχεία που απαιτούνται.

Για το ζήτημα είναι ενήμερο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής σε επίπεδο κοινοβουλευτικό αλλά και αυτοδιοικητικό, ενώ επιστολές έχουν φτάσει και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για μεταφορά ασφαλιστικών εισφορών «χέρι με χέρι» ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες, λύση που φυσικά δεν μπορεί συνεχιστεί καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Για το ζήτημα είναι ενήμερος και ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει λύση με την έναρξη της νέας χρονιάς, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να καθησυχάσει τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας που διαπιστώνουν διαφορετική αντιμετώπιση από την πολιτεία έναντι άλλων συναδέλφων τους ανά τη χώρα.

Να σημειωθεί πως το 2014 είχε λειτουργήσει στη Δυτική Μακεδονία υποκατάστημα του ΟΓΑ, με περιορισμένες αρμοδιότητες, ενώ με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ το 2017 αυτό καταργήθηκε με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας