Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία με 41,68% – Κέρδισε τις 7 από τις 10 βουλευτικές έδρες

Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία με 41,68% – Κέρδισε τις 7 από τις 10 βουλευτικές έδρες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλλαγές έδωσε το εκλογικό σώμα την Κυριακή 7 Ιουλίου, καθώς η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε ο νικητής των εθνικών  εκλογών λαμβάνοντας ποσοστό 39,85% και κατέκτησε ισχυρή αυτοδυναμία εκλέγοντας 158 βουλευτές έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ και 86 βουλευτές.

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος των εθνικών εκλογών της Κυριακής και στη Δυτική Μακεδονία με πάνω από 10 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας η ΝΔ έλαβε ποσοστό 41,68% έναντι 31,17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις δέκα βουλευτικές έδρες στη Δυτική Μακεδονία η ΝΔ κερδίζει τις επτά και συγκεκριμένα: τέσσερις στην Κοζάνη, μία στα Γρεβενά, μία στην Καστοριά και μία στη Φλώρινα. Τις υπόλοιπες τρεις έδρες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, από μια σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Το υψηλότερο ποσοστό έλαβε η ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Καστοριάς με ποσοστό 50,23%, ενώ το χαμηλότερο στο Νομό Φλώρινας με ποσοστό 39,05% και είναι η εκλογική περιφέρεια που έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ, 35,49%.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ έδωσε η εκλογική περιφέρεια Γρεβενών με ποσοστό 43,16%. Στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης η ΝΔ έλαβε 39,36% , ενώ το χαμηλότερο ποσοστό το έλαβε στη Φλώρινα 39,03%, εκεί δηλαδή που έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ (35,51%).

Στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης εκλέγονται οι τέσσερις από τους επτά βουλευτές της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία, οι: Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει μια βουλευτή την Καλλιόπη Βέττα.

Τη μονοεδρική των Γρεβενών κέρδισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης.

Στην Καστοριά εκλέγεται από τη ΝΔ ο Ζήσης Τζηκαλάγιας, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Ολυμπία Τεληγιωργίδου. 

Στη Φλώρινα επανεκλέγεται ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ η δεύτερη έδρα πάει στην Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου, γεννημένη στη Χαραυγή Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σήμερα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική, η Σοφία Αδαμίδου, δημοσιογράφος του ...