Αρχική > Slider > Απολύθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας – Ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός υπέγραψε την απόφαση

Απολύθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας – Ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός υπέγραψε την απόφαση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντά του ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Νικόλαος Κοτοπούλης, λόγω διοικητικής ανεπάρκειας.

Η απόφαση διαβιβάστηκε στο νοσοκομείο Φλώρινας την Τετάρτη 30 Αυγούστου, ενώ υπογράφτηκε την Δευτέρα 28 Αυγούστου, ημερομηνία από την  οποία τέθηκε σε ισχύ. Ήδη δόθηκε εντολή από το υπουργείο Υγείας για διακοπή της μισθοδοσίας του πρώην – πλέον – διοικητή.  Να σημειωθεί ότι τρεις ημέρες πριν από την υπογραφή της απόφασης του υπουργού για την απόλυση του διοικητή, ο τελευταίος υπέγραψε απόφαση «Ανάθεσης Επιστημονικής Υπευθυνότητας» σε γιατρό του νοσοκομείου. Νωρίτερα, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, ο υπό απόλυση διοικητής συγκάλεσε εσπευσμένα το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και έλαβε διάφορες αποφάσεις για τρέχοντα ζητήματα. Επίσης, όρισε και νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη 31 Αυγούστου, αλλά δεδομένου ότι τον πρόλαβε η ανακοίνωση της οριστικής απόλυσης, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αναπληρώτριας διοικήτριας Αικατερίνης Σταύρου.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αποπομπής του Ν. Κοτοπούλη δρομολογήθηκε επισήμως στις 19 Ιουλίου 2017, με την παρακάτω ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Στο  πλαίσιο της αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων κλήθηκε σε συνάντηση ο κ. Κοτοπούλης, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας. Οι εξηγήσεις του κ. Κοτοπούλη σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την παύση του κ. Κοτοπούλη από τα καθήκοντα του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας».

Τέλος, όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε ο «e-ptolemeos.gr», μέχρι να ορισθεί νέος διοικητής, καθήκοντα προσωρινού διοικητή στο νοσοκομείο Φλώρινας θα ασκεί ο διοικητής των διασενδεόμενων νοσοκομείων Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου. Ο Γιώργος Χιωτίδης ήδη ενημερώθηκε από το υπουργείο Υγείας, από το οποίο του ζητήθηκε να αναλάβει ίσως και την επόμενη εβδομάδα τα νέα του καθήκοντα. Η σχετική απόφαση του υπουργού αναμένεται εντός των ημερών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας