Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Απόλυτα ασφαλές το νερό στο Άργος Ορεστικό» λέει η Δημοτική αρχή

«Απόλυτα ασφαλές το νερό στο Άργος Ορεστικό» λέει η Δημοτική αρχή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σας κοινοποιούμε τα επίσημα γραπτά αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων όλων των παραμέτρων για τη δεύτερη σειρά δειγμάτων που ελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019 και πάλι από διαφορετικά σημεία του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Για ακόμη μια φορά, όλες οι παράμετροι που, σύμφωνα με την κείμενη υγειονομική νομοθεσία, σχετίζονται με την ύπαρξη μικροβίων στο πόσιμο νερό της πόλης του Άργους Ορεστικού (ολικά κολοβακτηριοειδή, E.coli., κοπρανώδεις εντερόκοκκοι και Ολική Μικροβιακή Χλωρίδα 22ο C και 36ο C), είναι αρνητικές.

Το ίδιο αρνητικά είναι και τα αποτελέσματα των δειγμάτων νερού που έλαβε πριν λίγες ημέρες, κατ’ εντολή του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς και έστειλε για εργαστηριακό έλεγχο στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν πριν λίγο οι παραπάνω φορείς με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.

Επιπλέον, η υπεύθυνη του γραφείου τροφιμογενών νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κασσιανή Μέλλου, που ηγήθηκε του κλιμακίου, υπογράμμισε ότι  τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν επίσης στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, συνηγορούν υπέρ της γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας και όχι μικροβιακής που οφείλεται στο πόσιμο νερό. (Ανακοίνωση ΚΕΕΛΠΝΟ: https://bit.ly/2Tjbijq).

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Άργους Ορεστικού διαβεβαιώνει, όπως και αρχικά είχε διαβεβαιώσει, ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι απόλυτα ασφαλές.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team