Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Απολύμανση στο δημαρχείο και τα σχολεία των Σερβίων ζητάει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος λόγω ταξιδιού δημοτών στην Κάτω Ιταλία

Απολύμανση στο δημαρχείο και τα σχολεία των Σερβίων ζητάει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος λόγω ταξιδιού δημοτών στην Κάτω Ιταλία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Να κλείσει από σήμερα το δημαρχείο Σερβίων και να γίνει απολύμανση το τριήμερο των Απόκρεων στο χώρο του δημαρχείου και στα σχολεία της περιοχής, προτείνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας του δήμου Βασίλης Κωνσταντόπουλος, λόγω κορωνοϊού. Ο ίδιος επισημαίνει πως αρκετοί συμπολίτες από την περιοχή των Σερβίων το τελευταίο χρονικό διάστημα επέστρεψαν από την βόρεια Ιταλία, για αυτό και ζητάει την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Παρασκευή.

Η επιστολή, που απευθύνεται στον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τους επικεφαλής των παρατάξεων, έχει ως εξής:

 

«Θέμα:  Προτάσεις για λήψη μέτρων με αφορμή την εμφάνιση και εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κύριε δήμαρχε

Οι εξελίξεις σχετικά με την  έλευση και επέκταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ραγδαίες και επιτάσσουν την συμμετοχή και την συνδρομή και των θεσμικών φορέων (δήμοι, περιφέρειες) αλλά και των πολιτών στην αποφυγή της εξάπλωσης του εν λόγω ιού σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, εν προκειμένω και στον δήμο μας.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι αρκετοί συμπολίτες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα επέστρεψαν από την βόρεια Ιταλία, η οποία σύμφωνα και με την  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κέντρο διασποράς του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ήδη όπως φαντάζομαι γνωρίζετε, το Κέντρο Υγείας Σερβίων βρίσκεται σε επιφυλακή και εξ όσων γνωρίζουμε έχουν εξετάσει αρκετούς από τους εν λόγω συμπολίτες μας.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας αυτούς, ήρθαν σε επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου.

Στον δήμο Άργους Ορεστικού σήμερα τα σχολεία έκλεισαν για την απολύμανσή τους.

Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι συμφωνούμε με την απόφασή σας να αναβάλλετε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Σερβίων, με βάση και την Κοινή Υπουργική Απόφαση της Κυβέρνησης. Η ευθύνη για την υγεία του συνόλου του πληθυσμού ανήκει στην κυβέρνηση και δεν επιτρέπεται κανείς από τους θεσμικούς παράγοντες να αυτοσχεδιάζει.

Η παράταξή μας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, σε συνεδρίασή της στις 27-02-2020, ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει τα παρακάτω:

  1. Να κλείσει από σήμερα το δημαρχείο και να γίνει απολύμανση το τριήμερο των Απόκρεων, όπως έγινε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
  2. Να γίνει απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων (συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών) ως προληπτικό μέτρο, στο ίδιο χρονικό διάστημα.
  3. Να αναβληθούν όλες οι μαζικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο δήμος για την επόμενη εβδομάδα.
  4. Να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Η άποψή μας είναι ότι η αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γίνει με κοινή συναίνεση όλων των παρατάξεων και σας παρακαλούμε να έχουμε έγκαιρα τις απόψεις τους.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή και αρωγή στο έργο σας.

 

Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο επικεφαλής

Β. Κωνσταντόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος»

 

 

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team