Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Απολυμάνσεις, βελτίωση υποδομών και εργασίες από συνεργεία πρασίνου στα σχολεία του Δήμου Εορδαίας – Εν αναμονή μασκών – παγουριών από την ΚΕΔΕ – Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (video)

Απολυμάνσεις, βελτίωση υποδομών και εργασίες από συνεργεία πρασίνου στα σχολεία του Δήμου Εορδαίας – Εν αναμονή μασκών – παγουριών από την ΚΕΔΕ – Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Εορδαίας, λίγα 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Ήδη συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου καλλωπίζουν τον περιβάλλοντα χώρο των κτηρίων, ενώ ο δήμος μερίμνησε ώστε να γίνει απολύμανση σε όλα τα σχολεία, παράλληλα με σχολαστική καθαριότητα που έχει ήδη γίνει, από τις σχολικές καθαρίστριες.

Μιλώντας στον «Π», η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Εορδαίας Ρούλα Σεβαστού, τόνισε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γίνεται μια από κοινού προσπάθεια ώστε να δοθούν λύσεις, τονίζοντας, επίσης, πως: «Ήδη από πλευράς τους τα συνεργεία πρασίνου και καθαριότητας του δήμου Εορδαίας ολοκληρώνουν τις εργασίες στα σχολεία, τόσο στην πόλη όσο και τις κοινότητες και αυτές περιλαμβάνουν κοπές χόρτων, κλαδέματα, καλλωπισμός του περιβάλλοντα αύλειου χώρου των σχολείων».
Επίσης, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης στις διαβάσεις έξω από τα σχολεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία απολύμανσης των κτηρίων από ειδικά συνεργεία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία, πέραν του μόνιμου προσωπικού, έχουν καλυφθεί κάποιες θέσεις με συμβάσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο δήμος Εορδαίας θα καλύψει κενές θέσεις που υπάρχουν από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης, σύμφωνα με την ίδια. «Τα παιδιά μας στόχος είναι να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και η παρουσία καθαριστών στο χώρο είναι απαραίτητη», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.


Το στοίχημα της καθαριότητας για τα 72 σχολεία του Δήμου

Στον «Π», μίλησε επίσης και ο Κυριάκος Αντωνιάδης, πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας και σχολικός επίτροπος παιδείας, τονίζοντας πως οι απολυμάνσεις ξεκίνησαν προ 4-5 ημερών και την Παρασκευή θα μπουν οι καθαρίστριες. Ο ίδιος τόνισε πως τα σχολεία θα ενισχυθούν με καθαρίστριες, μιας και οι συμβάσεις που έγιναν από το ΥΠΕΣ δεν επαρκούν (8 πλήρους απασχόλησης και 33 με 3ωρο, μέσω ΥΠΕΣ), ενώ στο δήμο υπάρχουν 25 μόνιμες καθαρίστριες. Υπολογίζεται πως 22 άτομα θα απασχοληθούν μέσω κοινωφελούς στην καθαριότητα στα σχολεία, ενώ στο σύνολό του ο δήμος Εορδαίας έχει 72 σχολικές μονάδες. Το κεφάλαιο της καθαριότητας είναι πολύ σοβαρό για τα σχολεία, με το πρόβλημα – πανελλαδικά- αυτή τη στιγμή να είναι με τις καθαρίστριες 3ωρης απασχόλησης, που εργάζονται με λίγες ώρες στα σχολεία και τον κ. Αντωνιάδη να κάνει έκκληση κεντρικά να βρεθεί μια λύση.

Εν αναμονή μασκών – παγουριών από την ΚΕΔΕ

Ακόμη, όπως τονίζει κ. Σεβαστού, αναμένεται να γίνει η παράδοση των δεμάτων, από την ΚΕΔΕ, με αντισηπτικά, μάσκες και παγούρια. Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι αφορά την παράδοση αυτού του υλικού, η κ. Σεβαστού τονίζει πως θα μοιραστούν όταν έρθουν, ακόμη και το Σαββατοκύριακο και θα γίνει ό,τι κριθεί απαραίτητο.

Τα παγούρια θα παραδοθούν στον εκάστοτε διευθυντή κάθε σχολείου, από τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, αμέσως μετά την παραλαβή τους. Ο Δήμος Εορδαίας έχει προχωρήσει, μέσω των Σχολικών επιτροπών, σε προμήθεια και διανομή αντισηπτικών υγρών και ειδών απολύμανσης προς όλα τα σχολεία, ενώ διένειμε συσκευασίες με αντισηπτικά μαντηλάκια για να δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, αντισηπτικά μπορούν και ατομικά να αγοράσουν τα σχολεία, ενώ κάποια έχουν ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Βελτίωση υποδομών

Επίσης το διάστημα του καλοκαιριού έχουν πραγματοποιηθεί πολλές παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών των σχολείων, όπως ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις καθιζήσεων στους αύλειους χώρους, συντηρήσεις στεγών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ ολοκληρώνονται μέχρι αύριο-τόσο στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και σε κάθε Κοινότητα του δήμου-οι εργασίες διαγράμμισης όλων των διαβάσεων πεζών που βρίσκονται έξω από τα σχολικά κτίρια και συμβάλλουν στην ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μαθητών από αυτά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα σημερινά (27/10) κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημερινά κρούσματα στη δυτικη Μακεδονία κατανέμονται ως εξής: Δήμος Κοζάνης 8 Δήμος Εορδαίας ...