Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Απολογισμός πεπραγμένων Μποδοσάκειου στη μάχη κατά του COVID-19 Α. Κυριακίδης (3η ΥΠΕ): «Κομβικός ο ρόλος του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της Πανδημίας – Μας βοήθησε ώστε να είμαστε υπερήφανοι πανελλήνια» – Παπασωτηρίου: «Η μάχη κερδήθηκε εξαιτίας της συνεχής και επίπονης προσπάθειας όλων των τμημάτων»

Απολογισμός πεπραγμένων Μποδοσάκειου στη μάχη κατά του COVID-19 Α. Κυριακίδης (3η ΥΠΕ): «Κομβικός ο ρόλος του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της Πανδημίας – Μας βοήθησε ώστε να είμαστε υπερήφανοι πανελλήνια» – Παπασωτηρίου: «Η μάχη κερδήθηκε εξαιτίας της συνεχής και επίπονης προσπάθειας όλων των τμημάτων»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Τα πεπραγμένα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ενός εκ των 13 νοσοκομείων αναφοράς στη χώρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, στην οποία η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια της 3ης ΥΠΕ για τη διαχείρισή τους στη μάχη του COVID 19.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, στην τοποθέτησή του, εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, από την πρώτη αρχή ανάληψης των καθηκόντων του, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος» από το πάθος που δείχνουν για τη δουλειά τους, προς όφελος του νοσοκομείου.
Μιλώντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από αρχές Φεβρουαρίου, όπου ορίστηκε νοσοκομείο αναφοράς, αναφέρθηκε στην άσκηση ετοιμότητας που έγινε, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία: «Αποδείξαμε ότι ήμασταν έτοιμοι από καιρό, ΕΚΑΒ, γιατροί, νοσηλευτές τραυματιοφορείς, υπηρεσία καθαριότητας, όλοι λειτούργησαν με σχέδιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη αποφάσεων και για την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση πανδημίας», τόνισε ο ίδιος , περιγράφοντας πως λειτούργησε το νοσοκομείο:

Από την αρχή χωρίστηκε το νοσοκομείο στα δύο, τη μια για τα περιστατικά COVID και την άλλη για όλα τα άλλα περιστατικά, χωρίς να υπάρχει επαφή των εργαζομένων – περιστατικά με την άλλη πτέρυγα. Άμεσα λειτούργησε η πύλη εισόδου, ανεστάλησαν τα εξωτερικά ιατρεία και τα επισκεπτήρια , επιτρέποντας μόνο συνοδών ασθενών και εξυπηρετούνταν μόνο τα ύποπτα και οι επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Το τμήμα νεφρού και το ογκολογικό απέκτησαν ξεχωριστές εισόδους, ενώ η περιφέρεια τοποθέτησε αναβατόριο για τους ασθενείς.

Οι παρεμβάσεις δεν τελείωσαν εδώ: Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, 20 κλίνες ήταν για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δύο πλήρως εξοπλισμένες κλίνες προστέθηκαν στη ΜΕΘ για COVID, από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε λειτουργία θάλαμος αρνητικής πίεσης με δύο κλίνες, ενώ η αιμοδοσία του νοσοκομείου μετεγκαταστάθηκε στο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας. Επίσης, γινόταν στον ίδιο χώρο υποχρεωτικός εμβολιασμός των βρεφών, με τον κ. Παπασωτηρίου να τονίζει πως ο δήμος Εορδαίας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο νοσοκομείο με καθημερινή απολύμανση.

Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική. Το ΤΕΠ σε άμεσο χρόνο προσάρμοσε τη λειτουργία του. Η ανταπόκριση των γιατρών και του προσωπικού ήταν συγκινητική, προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, τόνισε χαρακτηριστικά. «Η μάχη κερδήθηκε εξαιτίας της συνεχής και επίπονης προσπάθειας όλων των τμημάτων που στάθηκαν δίπλα στους ασθενείς, σε όλα τα τμήματα, με τον κ. Παπασωτηρίου να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου ένα προς ένα και τη συμβολή τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη ΜΕΘ που σήκωσε μεγάλο βάρος στη μάχη του COVID, ενώ ταχύτατη και άμεση ήταν η συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ καθ’ όλο το 24ωρο. Εξήρε, επίσης, τη στάση όλης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, που με ζήλο και ζέση στάθηκε σε όλα τα τμήματα χαρίζοντας «ασφάλεια και φροντίδα» στους ασθενείς. Επίσης, τόνισε τον κίνδυνο της υπηρεσίας καθαριότητας, που τα κατάφεραν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτοί που πραγματικά ήταν παντού, ήταν οι άνθρωποι της τεχνικής υπηρεσίας, κάνοντας προσαρμογές και βελτιώσεις, ώστε να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στις απαιτήσεις. Επίσης, αφανείς ήταν οι εργαζόμενοι στη διοικητική υπηρεσία και το τμήμα πληροφορικής, ενώ τέλος, εξήρε την εξαιρετική δουλειά των κοινωνικών λειτουργών και του ψυχολόγου, που στήριζαν καθημερινά τους ανθρώπους που νοσούσαν και τους οικείους τους.

«Κομβικός ο ρόλος του Νοσοκομείου, ανταποκρίθηκε πλήρως στη μάχη»

Επίσης, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση της 3ης ΥΠΕ και του υπουργείου, παρέχοντας εξοπλισμό και εγκρίνοντας νέο προσωπικό. «Όλες οι κινήσεις έγιναν και πιστεύω ότι τα καταφέραμε», τόνισε ο κ. Παπασωτηρίου, λέγοντας πως δεν τους έλειψαν ούτε μια ημέρα τα μέσα ατομικής προστασίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Αναστάσιος Κυριακίδης , ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του διοικητή Π. Μπογιατζίδη. «Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που σήμερα βρίσκομαι μεταξύ σας και αυτό γιατί το νοσοκομείο ορίστηκε ως κομβικό στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας. Όλοι είχαν αμφιβολίες, όμως το νοσοκομείο αυτό μας βοήθησε ώστε να είμαστε υπερήφανοι πανελλήνια. Ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις του ως νοσοκομείο αναφοράς. Το νοσοκομείο σας, το νοσοκομείο μας, είναι ένα από τα νοσοκομεία τα οποία προσφέρουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης, ευχαρίστησε την περιφέρεια, τον δήμο Εορδαίας αλλά και τους πολίτες της περιοχής, που συνέβαλαν αποφασιστικά για να αποκτήσει καλύτερες υποδομές το Νοσοκομείο.


Βράβευση του εθελοντή γιατρού Στέργιου Τζιμίκα

Συγκινητική, επίσης, ήταν και η βράβευση του εθελοντή Ιατρού Παθολόγου Στέργιου Τζιμίκα από τον Σταύρο Παπασωτηρίου, επισημαίνοντας πως παρείχε από την πρώτη ημέρα τις υπηρεσίες του χωρίς να λογαριάζει «κόπο, χρόνο και έξοδα». Μάλιστα ο διοικητής του προσέφερε, συμβολικά, μια εικόνα του Αγίου Στυλιανού . «Οι γιατροί έπρεπε να σταθούν δίπλα σε αυτό τον κίνδυνο. Θα πρέπει να είσαι κοντά στην κοινωνία. Το πιο σημαντικό είναι δεν κυρίευσε ο πανικός, μόνο ο φόβος. Όλοι στο νοσοκομείο πρόσφεραν. Πιο σημαντικός ήταν ο ρόλος του Κώστα Δολιανίτη που είχε την ευθύνη της μονάδας. Τον πονούσα πολύ».

«Η κοινωνία απέδειξε ότι είναι εδώ. Ήρθα άγνωστος μεταξύ αγνώστων, κατάγομαι από τη Φλώρινα. Το Μποδοσάκειο το αγάπησα, θα συνεχίσω να το αγαπώ και θα συνεχίσω να προσφέρω με τη δική σας αγάπη και συμπαράσταση και θα είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα προκύψει, είπε με συγκίνηση ο κ. Παπασωτηρίου, αμέσως μετά.

Το  Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας «έντυσε» την εκδήλωση με την απαγγελία διαφόρων τραγουδιών, χαρίζοντας όμορφες νότες ψυχαγωγίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη