Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Απολογισμός έργων και δράσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη- Κασαπίδης: «Η περιφέρειά μας φαίνεται ότι ανεβάζει ρυθμούς- Διεκδικούμε πολλά δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια» -VIDEO

Απολογισμός έργων και δράσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη- Κασαπίδης: «Η περιφέρειά μας φαίνεται ότι ανεβάζει ρυθμούς- Διεκδικούμε πολλά δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια» -VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Στον απολογισμό των έργων και δράσεων του πρώτου εξαμήνου του 2021, προχωράει απόψε σε ανοιχτή εκδήλωση στην ΠΕ Κοζάνης, ο  Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης. Για την εκδήλωση, επιλέχθηκε ο προαύλιος χώρος του κτιρίου της Π.Ε. Κοζάνης, ενώ η εκδήλωση γίνεται παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων λόγω COVID.

Όπως κ. Τσιούμαρης τόνισε σε δηλώσεις του: «Είμαστε υποχρεωμένοι, ετησίως, να έχουμε έναν απολογισμό στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα μπορούμε να ενημερώνουμε τους πολίτες ετησίως. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά. Καλέσαμε τους φορείς που ασχολούνται με το αναπτυξιακό γίγνεσθαι, για να γνωρίζουν την πορεία των έργων. θα παρουσιαστεί όλος ο προγραμματισμός για την ΠΕ Κοζάνης, στο τμήμα που με αφορά ως αντιπεριφερειάρχη, με τα κομμάτια επίσης της διοίκησης, της πολιτικής προστασίας  και διάφορους τομείς. Θέλουμε να δούμε την εξέλιξη που υπάρχει εδώ και έξι μήνες. Κάναμε για πρώτη φορά ένα τεχνικό πρόγραμμα που μας δείχνει για πρώτη φορά τα επίπεδα εξέλιξης, ενώ βαίνουμε προς την υλοποίηση των έργων. Υπάρχουν πολλές αλλαγές των μελετών, των έργων που εντάχθηκαν, που είναι προς ένταξη κ.ο.κ.».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση αυτή που γίνεται για πρώτη φορά, λόγω covid, τονίζοντας πως ο απολογισμός περιλαμβάνει έργα και δράσεις εξαμήνου, και για τις 4 περιφερειακές ενότητες, λέγοντας ότι: «Η Περιφέρειά μας, φαίνεται ότι ανεβάζει τους ρυθμούς, επιτυγχάνει τους στόχους της , αυξάνει τον αριθμό των έργων που εντάσσονται και συμβασιοποιούνται τόσο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όσο και σε άλλα προγράμματα . Και με αυτό τον τρόπο, υπηρετούμε τον σκοπό μας, που είναι να καταστήσουμε τη Δυτική Μακεδονία ένα απέραντο εργοτάξιο. Και να αναπτύξουμε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας και στην παραγωγή πλούτου».
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, το μέλλον είναι πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, αφού αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διαβούλευση σε μια σειρά προγραμμάτων, όπως το ΠΕΠ, το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης, το πράσινο υδρογόνο κ.α. διεκδικώντας πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την Δυτική Μακεδονία , για την επόμενη περίοδο, 7-8 ετών.

«Ξεκινάει μια νέα εποχή για την περιφέρειά μας», σημείωσε, λέγοντας ότι κάθε 6μηνο θα καταγράφεται η πρόοδος στα έργα για την περιοχή.


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Hyperspace ή αλλιώς…», η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Hyperspace ή αλλιώς…», είναι η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9, ...