Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το business plan για την Κλινική Αποθεραπείας- Αποκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας- «ΘέΡΑΠΟΝ» το διακριτό όνομα- Οι θέσεις εργασίας, οι κλινικές και οι παθήσεις που θα αντιμετωπίζονται

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το business plan για την Κλινική Αποθεραπείας- Αποκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας- «ΘέΡΑΠΟΝ» το διακριτό όνομα- Οι θέσεις εργασίας, οι κλινικές και οι παθήσεις που θα αντιμετωπίζονται

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια πολυσυλλεκτική κοινότητα Υπηρεσιών Υγείας, όπου ο ασθενής θεωρείται ενεργός συμμέτοχος στη διαδικασία της αποθεραπείας του, αποτελεί η βασική δομή του σύγχρονου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας που σχεδιάζει να λειτουργήσει στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, η εταιρεία AVI GIANT HELLAS, σύμφωνα με το business plan το οποίο έχει καταθέσει στη Δήμο Βοϊου.
Το συγκεκριμένο business plan, που σας παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα ο «Π», δίνει τις βασικές κατευθύνσεις του Κέντρου Αποκατάστασης- Αποθεραπείας το οποίο θα έχει το διακριτό τίτλο «ΘέΡΑΠΟΝ», ενώ δίνει μια σειρά οικονομικών στοιχείων και προβλέψεων, όπως τα έχουν μελετήσει οι άνθρωποι της εταιρείας.
Παράλληλα αναλύει τις θέσεις εργασίας, οι οποίες θα φτάσουν τις 176, ενώ η εταιρεία κάνει ξεκάθαρο πως επιθυμεί τη μακροχρόνια μίσθωση του ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, για το οποίο την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την κατάθεση αιτήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προς αλλαγή χρήσης.
Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΘέΡΑΠΟΝ» σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως ένα Πρότυπο και Πολυδύναμο Κέντρο, σε πλήρη μορφή, το οποίο θα παρέχει Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας, Κλειστής Νοσηλείας και Βοήθειας στο Σπίτι, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς αντιστοίχως.
Στις βασικές του δομές προβλέπονται:
– Γενική μονάδα
– Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας
– Μονάδα Εγκεφαλικής Βλάβης
– Μονάδα Βλάβης Νωτιαίου Μυελού
– Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας
– Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας(ΜΑΦ)
Παράλληλα στις διαγνωστικές μονάδες θα υπάρχουν μικροβιολογικό, ακτινολογικό, ηλεκτροφυσιολογία, ανάλυση κίνησης- βάδισης.
Επίσης θα δημιουργηθούν συμβουλευτικά εξωτερικά ιατρεία, ειδικά ιατρεία(ακρωτηριασμών, εγκεφαλικών νοσημάτων, αθλιατρικής, οστεοπόρωσης), φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.
Οι Βασικές παθήσεις που θα αντιμετωπίζονται είναι:
– Νευρικού Συστήματος
– Παθήσεις μυοσκελετικού
– Παθήσεις καρδιοαναπνευστικού
– Πολυσυστηματικές παθήσεις
– Ειδικές νευρολογικές διαταραχές
– Νοσολογικές εκ γενετής οντότητες
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην ανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στο business plan της εταιρείας αναφέρεται ρητώς η πιθανότητα χρηματοδότησης από τα κονδύλια του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
Υπενθυμίζεται πως το τελικό κείμενο του ΣΔΑΜ περιέγραφε ρητώς ως μία από τις εμβληματικές επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία, την δημιουργία υπερσύγχρονης κλινικής αποκατάστασης στην περιοχή, ονομάζοντας όμως το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου για μια τέτοια προοπτική, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη επένδυση.
Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...