Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τη θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ο Βέβαιας», το 1951 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 05/02/2020

Από τη θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ο Βέβαιας», το 1951 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 05/02/2020

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε: η θεατρική παράσταση της Ποντιακής κωμωδίας, «ο Βέβαιας», που παρουσίασε η Εύξεινος λέσχη Πτολεμαΐδας το 1951.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί , παιδιά της 2ης γενιάς των προσφύγων του Πόντου, έδωσαν ότι καλλίτερο μπορούσαν, ώστε οι θεατές να απολαύσουν το πηγαίο ποντιακό χιούμορ και να τους χειροκροτήσουν.

Την μουσική επένδυση της ξεκαρδιστικής κωμωδίας, έκανε ο γνωστός , στο πανελλήνιο και όχι μόνο, Πρύτανης της ποντιακής λύρας, Παπαβραμίδης, που ήρθε στην Πτολεμαΐδα για το σκοπό αυτό.

Η παρουσία του Παπαβραμίδη έδωσε , στην όλη παράσταση , μια διαφορετική νότα που ικανοποίησε και τον ποιο απαιτητικό θεατή.

Στη φώτο μας, οι ερασιτέχνες Πόντιοι ηθοποιοί του, σε μια ανεπανάληπτη αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον Πόντιο λυράρη.

Γονατιστός στο κέντρο, ο Παπαβραμίδης, με τη λύρα του.

Στην 1η σειρά, από αριστερά: Η Χαλαϊδοπούλου , η Λαζαρίδου Αθηνά, η άγνωστή μας Χ; και η Σούλα Παπαδοπούλου – Σαββουλίδου.

Στη 2η σειρά, από αριστερά: Ο Προκοπίδης Πέτρος, ο Κτενίδης Γρηγόρης, ο Μουρατίδης Ηλίας, ο Δημητριάδης Αλέκος, και ο Ακριτίδης Λάζαρος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team