Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τη Θεατρική παράσταση, της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με το έργο, “ΘΕΟΥ ΠΛΑΣΜΑΝ ΕΝ ΚΙ Ο ΕΦΤΩΧΟΝ” – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/10/2016

Από τη Θεατρική παράσταση, της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με το έργο, “ΘΕΟΥ ΠΛΑΣΜΑΝ ΕΝ ΚΙ Ο ΕΦΤΩΧΟΝ” – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/10/2016

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Η παράσταση δόθηκε από το θεατρικό τμήμα της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ Θεσσαλονίκης, με οργανωτή τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό σύλλογο Ποντίων Αρδασσας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ποντιακή Θεατρική παράσταση που δόθηκε στις 25 Μάιου 1986, στον Κινηματογράφο της πόλης μας ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, με το έργο, “ Θεού πλάσμαν εν κι ο εφτωχόν ”= Θεού Δημιούργημα είναι και ο φτωχός.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Αρδασσας, Γιώργος Αντωνιάδης, ευχαρίστησε το τη Διοίκηση και τα μέλη, της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ  Θεσσαλονίκης, για την ανταπόκριση  και προσφορά της στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στη γενέτειρα του. Σημειώνουμε, πως ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης δεν ήταν άλλος από  το γνωστό  μας συμπολίτη εξ Αρδάσσης, Δικηγόρο, Πέτρο Προκοπίδη, γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας μας και όχι μόνο, για τους αγώνες του  Ποντιακού γίγνεσθαι..

Στη  συνέχεια οι ερασιτέχνες  ηθοποιοί, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο παρουσίασαν, όπως προαναφέρθηκε, το έργο “ ΘΕΟΥ ΠΛΑΣΜΑΝ ΕΝ ΚΙ Ο ΕΦΤΩΧΟΝ ”, με μια καταπληκτική ηθοποιία που θα την ζήλευαν ακόμα και οι επαγγελματίες  ηθοποιοί, οι ερασιτέχνες Πόντιοι, έκαναν τον πιο ψυχρό θεατή να γελάσει, αλλά και τον πιο σκληρό να  κλάψει.

Με μια φοβερή μαεστρία κατάφεραν να παντρέψουν το γέλιο με το κλάμα, τη χαρά με τη λύπη, την ευτυχία με τη δυστυχία, τον πλούτο με τη φτώχεια, την καλοσύνη με την κακία, την πατρική στοργή με τον αυταρχισμό.

Είναι ένα έργο που ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό θεατή και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι εκφραστές του.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη το έργο αυτό, θα μπορούσε, με τους ίδιους καλλιτέχνες αλλά, με λίγη περισσότερη προσοχή στις μικρολεπτομέρειες και με πιο πλούσιο σκηνικό, να παρουσιασθεί στο Ελληνικό κοινό από την Τ.V. με πολλές απαιτήσεις και έτσι να σταματήσουν οι ανεύθυνοι, ερασιτέχνες του Πόντου, καιροσκόποι και εκμεταλλευτές του ποντιακού πάθους να γελοιοποιούν το ποντιακό στοιχείο με τις διάφορες αθλιότητες και προχειρότητες που παρουσιάζουν προκαλώντας την αγανάκτηση και την οργή των  ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η Μουσική Γωνιά του Μίλτου Ηλιάδη στο e-ptolemeos.gr -Be my baby- The Ronettes (New enhanced version )

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατέληξε άνδρας 58 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Παράρτημα του ΕΟΔΥ ...