Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από το τελετουργικό της Εκκλησίας μας για τη λειτουργία του κέντρου ψυχαγωγίας “ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ”, το 1957 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 04/10/2017

Από το τελετουργικό της Εκκλησίας μας για τη λειτουργία του κέντρου ψυχαγωγίας “ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ”, το 1957 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 04/10/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τα πρώτα, τσιτσιβίσματα των χελιδονιών που έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Πτολεμαϊδος και όχι μόνο, σήμαναν τον ερχομό της οικονομικής ΑΝΟΙΞΗΣ για την Πατρίδα, τους κάτοικους της περιοχής μας  και όχι μόνο και  άλλαξαν παντελώς ,θα λέγαμε, το βιολογικό ΙΣΤΟ, των κατά κανόνα προσφύγων  κατοίκων, από Γεωργοκτηνοτροφικό  σε Βιομηχανικό.

Η απότομη αύξηση του πληθυσμού ενεργοποίησε τα οξυμένα μυαλά των ειδικών συμπολιτών μας και πολύ σύντομα μεταβλήθηκαν οι κενοί οικοπεδικοί χώροι σε ωραιότατες πολυκατοικίες για να φιλοξενήσουν τις χιλιάδες των επισκεπτών εργαζόμενων μας και…. μετέπειτα ….Γαμπρών μας.

Σε μια τέτοια κοσμοσυρροή εργαζόμενων είναι απαραίτητη η … παροχή διεξόδου με έργα αναψυχής… κάθε είδους.

Την έλλειψη του τομέα αυτού αποφάσισαν να καλύψουν οι καλοί μας συμπατριώτες με την ενοικίαση της μεγάλης αίθουσας της Ενώσεως Γεωργικών  συνεταιρισμών, επί της 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου.

Στιγμιότυπο από το Εκκλησιαστικό τελετουργικό έναρξης λειτουργίας, από τον Προϊστάμενο Ιερέ της Αγίας Τριάδος, π. Μεντεσίδη Ευστάθιο το 1957:

Στη φώτο μας, από αριστερά: Ο Καραφουλίδης Φίλιππος-Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βασιλειάδης  Χαράλαμπος, ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης και Πρόεδρος του Θρυλικού ΑΡΗ της πόλης μας, Ακριτίδης Σπύρος και μπροστά του η μικρή κορούλα του Νίνα, ο άγνωστος μας Χ;, η Μουρούζη,  ο συνέταιρος της επιχείρησης  Γιώργος Μουρούζης – ανώτερο στέλεχος της Ενωσης Γεωργικών συνεταιρισμών, ο Ειρηνοδίκης Εορδαίας, Συνονόματος Χ, και o Θεόφιλος Παπαδόπουλος Ψαλμωδός.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team