Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Από κοινού συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου οι σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Από κοινού συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου οι σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αποφάσισαν και συνδιοργανώνουν, φεστιβάλ αλιείας κυπρίνου, οι Σύλλογοι ερασιτεχνών αλιέων Κοζάνης και Πτολεμαίδας, στην λίμνη Πολυφύτου, μια κίνηση που εξιτάρει τα μέλη τους και προκαλεί ενδιαφέρον στην κόσμο της περιοχής.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαίδας (Α.Σ.Ε.Α.Π.) κι ο Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης (Α.Σ.Ε.Α.Κ), είναι μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.), εξασφάλισαν την έγκρισή της και άδεια από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης για συνδιοργάνωση 4 φεστιβάλ, αλιείας κυπρίνου που θα γίνουν στις 13/14-04, 20/21-04, 03/04-05 και 18/19-05-2019, στην λίμνη Πολυφύτου, τη μεγαλύτερη τεχνητή των Βαλκανίων.

Τα φεστιβάλ είναι πλέον θεσμός.Το 2009 ξεκίνησαν. Στους νικητές απονέμονται τιμητικές διακρίσεις.

Η γέφυρα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου.

Ο κανονισμός της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. προβλέπει και τον τρόπο διεξαγωγής αγώνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των διαγωνιζομένων. Το ιδιαίτερο του αθλήματος αυτού είναι πως πρόκειται μόνο για ψάρεμα κυπρίνου (γριβάδι) και μετά την ζύγισή τους, τα ψάρια επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Για να προσμετρηθούν πρέπει απαραίτητα να είναι ενός κιλού τουλάχιστον και ζωντανά.

Είδη κυπρίνων (γριβάδια).

Ο Ιάκωβος Βαϊζογλου πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης δήλωσε:«Στόχος της συνδιοργάνωσης  είναι και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών των Συλλόγων μας».

Ο Ιάκωβος Βαϊζογλου «εν δράσει».

Ο Αθανάσιος Τζούρας, πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α.Πτολ/δας και υπεύθυνος τομέα κυπρίνου στη Ε.Ο.Υ.Δ.Α., τόνισε: «Οι αθλητές μας διψούν για τέτοιες εκδηλώσεις και πέραν των καλών σχέσεων, προσβλέπουμε στη διάδοση και ανάπτυξη  του αθλήματος και της περιοχής».

Ο Αθανάσιος Τζούρας με τον εξοπλισμό του και τα «κατορθώματά του».

Οι δυο πρόεδροι αναφέρθηκαν στις υπόλοιπες δράσεις των Συλλόγων τους, επισημαίνοντας, κυρίως, την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά ύδατα, στην προσπάθεια που καταβάλουν με ομοειδής συλλόγους από  Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, και Καρδίτσα για την επίλυση του θέματος. Επίσης μέλη τους παρίστανται σ΄οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά την ανάπτυξη της λίμνης και της περιοχής γενικά.

Γεώργιος ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team