Αρχική > Ελλάδα > Απασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων -Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας [πίνακες]

Απασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων -Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας [πίνακες]

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Η παράταση της υγειονομικής κρίσης και ακολούθως των περιοριστικών μέτρων, θα διατηρήσει σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας.

Η προετοιμασία για την «επόμενη ημέρα» έχει, όμως, ξεκινήσει, με στόχο να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων.

Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ένα από τα «εργαλεία». Τα έως τώρα στοιχεία από το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, ωστόσο εκτιμάται ότι με την άρση του μέτρου των αναστολών, μπορεί να λειτουργήσει ως αμορτισέρ, μαζί με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Τα επιμέρους στοιχεία από τις περίπου 24 χιλιάδες ολοκληρωμένες κι εν εξελίξει προσλήψεις, δείχνουν κατ’ αρχάς ότι η Αττική «απορρόφησε» τις μισές κι αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να προσεχθεί, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν «κενά» απασχόλησης ανά την Επικράτεια, ειδικά σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ή και έντονο το στοιχείο της εποχικότητας στην απασχόληση.

Το δεύτερο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αν και το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών αξιοποιείται και για προσλήψεις υψηλά αμειβόμενων στελεχών με αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά σε θέσεις με αποδοχές ως 650 ευρώ ή το πολύ ως 800 ευρώ.

Το τρίτο στοιχείο και μάλλον οξύμωρο είναι ότι μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων έγινε σε κλάδους που βιώνουν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία! Συγκεκριμένα, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, στην εστίαση, στην εκπαίδευση, ενώ μεγάλος αριθμός προσλήψεων καταγράφεται σε δικηγορικά γραφεία, στη βιομηχανία τροφίμων, σε δραστηριότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...