Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γ. Παντελίδης: «Ανυπολόγιστη» η ζημιά για τους ξενοδόχους της Δ. Μακεδονίας το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου – Εν αναμονή των πρωτοκόλλων λειτουργίας ξενοδοχείων – Ο γρίφος των δεξιώσεων για γάμους / βαπτίσεις

Γ. Παντελίδης: «Ανυπολόγιστη» η ζημιά για τους ξενοδόχους της Δ. Μακεδονίας το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου – Εν αναμονή των πρωτοκόλλων λειτουργίας ξενοδοχείων – Ο γρίφος των δεξιώσεων για γάμους / βαπτίσεις

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στον αέρα βρίσκεται ο κλάδος των ξενοδοχείων στη Δυτική Μακεδονία, με την οικονομική ζημιά για το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου να έχει δημιουργήσει ανυπολόγιστη ζημιά σε εκατοντάδες επιχειρηματίες της περιοχής. Μάλιστα η σεζόν του Πάσχα είναι κάθε χρόνο από τις πιο προσοδοφόρες για τα ξενοδοχεία, δεδομένων και των σχολικών εκδρομών που εφέτος χάθηκαν, αλλά και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας με τον Γιώργο Παντελίδη, επιχειρηματία, από το ομώνυμο ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, και ερωτηθείς σχετικά με τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τα ξενοδοχεία, ο ίδιος απάντησε πως το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι τα καταλύματα 12μηνης διάρκειας θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και τα εποχικά στις 15 του ίδιου μήνα. Ωστόσο, πέραν τούτου, οι ξενοδόχοι αναμένουν τα επίσημα πρωτόκολλα για να δουν πως θα λειτουργήσουν.

Στη Δυτική Μακεδονία τα καταλύματα είναι 12μηνης λειτουργίας και όπως τόνισε ο κ. Παντελίδης, όλα επλήγησαν από το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου. «Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Το διάστημα αυτό για εμάς τους ξενοδόχους στην περιοχή μας ήταν όπως ο Αύγουστος στα νησιά. Περιμέναμε να δουλέψουμε με τον περισσότερο κόσμο όλης της χρονιάς. Αυτό το διάστημα είχαμε κάθε χρόνο σχολικές εκδρομές, που είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου μας, την περίοδο του Πάσχα που η Δ. Μακεδονία έχει αρκετό κόσμο, αλλά και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα κινδυνεύσουν και θέσεις εργασίας κατά τη θερινή σεζόν, ο κ. Παντελίδης απάντησε ότι η κάμψη εργασιών μειώνει αναγκαστικά και τον αριθμό του προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο γρίφος των δεξιώσεων

Εν τω μεταξύ, κάτι που προβληματίζει αρκετά τους ξενοδόχους που διαθέτουν και αίθουσες ή ανοιχτούς χώρους δεξιώσεων, είναι και πως θα γίνουν οι δεξιώσεις γάμων, αρραβώνων, βαπτίσεων, αυτό το καλοκαίρι. «Είναι βασικό πρόβλημα το ότι δεν ξέρουμε τα πρωτόκολλα διενέργειας αυτών των event, πολλά από τα οποία είναι στον «αέρα». Είχαμε αρκετές δεξιώσεις κλεισμένες, αλλά κάποιοι είναι σε αναμονή και κάποιοι αναβάλλουν το γάμο τους λ.χ. για άλλη περίοδο ή του χρόνου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανησυχία υπάρχει τόσο από πλευράς του κόσμου που δεν ξέρει τι να κάνει για να προγραμματίσει τις κοινωνικές του εκδηλώσεις, αλλά και από πλευράς των επιχειρηματιών, που τονίζουν ότι αυτό το κομμάτι είναι πολύ βασικό ως προς τα έσοδά τους.

Ένα ζητούμενο, τέλος, είναι και η λειτουργία των πισινών, με τον ίδιο να αναφέρει πως αναμένεται το σχετικό πρωτόκολλο λειτουργίας από τον ΕΟΤ, ώστε να λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προβλέπονται.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και πως. Όλα όσα ακούγονται προς το παρόν είναι εικασίες», καταλήγει ο κ. Παντελίδης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η κατανομή των χθεσινών (21/11) κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με το Δήμο Κοζάνης να κρατά την πρωτιά στην κατανομή  και χθες καταγράφεται ο ...