Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αντίθετη στην απλή αναλογική η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας – Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Νοεμβρίου, 1 & 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα

Αντίθετη στην απλή αναλογική η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας – Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Νοεμβρίου, 1 & 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Την αντίθεσή της στην απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας κατά την μεσημβρινή συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να ξεκαθαρίσει τι είδους απλή αναλογική θέλει να καθιερώσει.

Η αντιπρόεδρος Παρασκευή Βρυζίδου, τόνισε ότι «η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί ότι κατ’ αρχήν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, πως εννοεί την  απλή αναλογική, να διευκρινίσει όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες. Δηλαδή κοινό ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων ανεξάρτητο από τον επικεφαλής, πως θα εφαρμοστεί ακριβώς η απλή αναλογική; Και θα τοποθετηθεί μετά τις διευκρινίσεις που θα δοθούν».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «σε γενικό πλάνο με βάση αυτά που έχει πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό, με βάση την τοποθέτησή του στη σύσκεψη των ορεινών δήμων, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας λέει θέλουμε ένα σύστημα το οποίο να είναι λειτουργικό. Να μπορεί δηλαδή η δημοτική Αρχή που διοικεί τον δήμο να παίρνει αποφάσεις και να είναι αποτελεσματική για την τοπική της κοινωνία και τους δημότες. Κι’ αυτό βέβαια έμμεσα σημαίνει όχι απλή αναλογική, με την έννοια να είναι σύμβουλοι απ’ όλους τους συνδυασμούς και να μην έχει πλειοψηφία ο δήμαρχος που θα εκλεγεί την δεύτερη Κυριακή».

Εν κατακλείδι η Π. Βρυζίδου ξεκαθάρισε: «Είμαστε αντίθετοι με την απλή αναλογική. Τώρα αν η απλή αναλογική είναι τέτοια που να αφήνει την πλειοψηφία στον δήμαρχο μπορούμε να το συζητήσουμε. Όμως υπάρχει μία απλή αναλογική που θα δίνει κατακερματισμό δυνάμεων και τον δήμαρχο μόνο εκλεγμένο σε ένα από τα κοινά ψηφοδέλτια. Αυτό δεν φέρνει λειτουργία».

Επίσης, να σημειωθεί ότι το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, όπου ουσιαστικά θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την απλή αναλογική, αν και όπως είναι γνωστό, η θέση της απερχόμενης διοίκησης είναι αρνητική. Ενόψει του συνεδρίου η ΚΕΔΕ ζητά από τους προέδρους των ΠΕΔ, στους οποίους δίνεται χρόνος για πεντάλεπτες τοποθετήσεις, να αποστείλουν αν το επιθυμούν τις εισηγήσεις τους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον τελικό φάκελο των πρακτικών του συνεδρίου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Η πρώτη δήλωση της νέας γενικής διευθύντριας της ΑΝΚΟ Ε. Νάμινι – Τσέλιου: «Δεν μου ήταν άγνωστη η ΑΝΚΟ και η Δυτική Μακεδονία – Ενώνω την εμπειρία μου με τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας» (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στην πρώτη τοποθέτησή της μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της γενικής διεύθυνσης στην ΑΝΚΟ, έκανε η ...