Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ανησυχία στους κτηνοτρόφους του Νομού για τη διάθεση των αμνοεριφίων για το Πάσχα

Ανησυχία στους κτηνοτρόφους του Νομού για τη διάθεση των αμνοεριφίων για το Πάσχα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η πολύ χαμηλή τιμή και η στάση αναμονής…

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κτηνοτρόφων του Νομού Κοζάνης αλλά και όλης της Δ. Μακεδονίας για τη διάθεση των αμνοεριφίων ενόψει και του Πάσχα. Οι φόβοι των κτηνοτρόφων στην παρούσα φάση αφορούν τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή που θα διαθέσουν τα αρνιά και τα κατσίκια, αλλά και σε ό,τι αφορά την ίδια τη διάθεση των προϊόντων.

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του γεωργοκτηνοτροφικού  συλλόγου Κοζάνης ΑΛΙΚΑΜΩΝ Π. Αρνίδης, οι κτηνοτρόφοι τώρα έχουν προσφορές για διάθεση προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, ενδεικτικά ανέφερε τιμή 2.30 ευρώ το κιλό ζωντανά σε μεγαλεμπόρους, τη στιγμή που τα αρνιά και τα κατσίκια τα αγοράζει ο καταναλωτής από τον κρεοπωλείο κοντά στα 9 ευρώ το κιλό.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι τιμές θα ανέβουν από την Μεγάλη Εβδομάδα, λέγοντας πως θα πρέπει να ανέβουν λίγο οι τιμές. Πάντως, οι εκτιμήσεις των κτηνοτρόφων είναι ότι θα υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι θα ψήσουν ένα  κομμάτι αρνί ή κατσίκι για το Πάσχα.

Μια κίνηση που θα δώσει μια ανάσα στους ντόπιους κτηνοτρόφους είναι το «μπλόκο» σε εισαγόμενα αμνοερίφια από Βουλγαρία, κάτι που γινόταν άλλα χρόνια, δεδομένων και των εξαγωγών που γινόταν από την  Ελλάδα σε άλλα κράτη λόγω του Καθολικού Πάσχα. Αυτό εφέτος δεν θα γίνει, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός, προσέθεσε ο κ. Αρνίδης.

Αυτό που προβληματίζει τους κτηνοτρόφους είναι η χαμηλή τιμή διάθεσης, με την ελπίδα ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα οι τιμές θα ανέβουν για τη διάθεση αμνοεριφίων από πλευράς κτηνοτρόφων.

Επίσης, ο ίδιος εκτίμησε πως με τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά με τις συντάξεις, δώρα Πάσχα και τα 800 ευρώ, ο κόσμος θα ψωνίσει για το Πάσχα. Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα κρεοπωλεία, ο κ.  Αρνίδης τονίζει πως η κίνηση έπεσε.

Επίσης, τόνισε στον κόσμο πως τα περισσότερα σούπερ μάρκετ διαθέτουν αρνιά και κατσίκια κατεψυγμένα, δύο μηνών πριν, λέγοντας στον κόσμο πως τα κατεψυγμένα δεν έχουν την ίδια γεύση με τα νωπά.

Σε κάθε περίπτωση πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 334 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή- Πόσα καταγράφονται στην ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 334 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ...