Αρχική > Slider > Ανησυχία στην τοπική κοινωνία προκαλεί η στάση του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα – Ο επίκαιρος καταγράφει

Ανησυχία στην τοπική κοινωνία προκαλεί η στάση του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα – Ο επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση για τη στάση αναμονής που κρατάει το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα την Ελλάδα, που προέκυψαν στα Πανεπιστήμια μετά τη συγχώνευση με τα ΤΕΙ. Θυμίζουμε ότι η Πτολεμαΐδα προβλέπει το Τμήμα Εργοθεραπείας.
Το γεγονός ότι τα νέα τμήματα γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ίσως προκαλέσει προβλήματα, ενώ ενδιαφέρον έχει το σχετικό δημοσίευμα του alfavita,  όπου σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας «εξετάζονται οι αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί σε μερικά νέα Ιδρύματα που αναμένεται να λειτουργήσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αναφορικά με τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό».
Ήδη συνεργάτες της υπουργού Νίκης Κεραμέως έχουν ζητήσει στοιχεία για τα προγράμματα σπουδών και το ανθρώπινο δυναμικό, εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει στη διάθεσή του το κάθε τμήμα ανά την Ελλάδα και αναμένονται εξελίξεις.
Τέλος θυμίζουμε ότι τα μηχανογραφικά έχουν πάρει παράταση για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθώς όπως δήλωσε η υπουργός και διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο «Στις άμεσες ενέργειες περιλαμβάνεται ενδεικτικά η παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα τα νέα τμήματα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον Σεπτέμβριο».


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team