Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ανιχνεύθηκε τετραχλωροαιθένιο στο νερό σε Σιάτιστα και Καλονέρι – Προληπτικά χωρίς νερό τα επόμενα 24ωρα για προληπτικούς λόγους!

Ανιχνεύθηκε τετραχλωροαιθένιο στο νερό σε Σιάτιστα και Καλονέρι – Προληπτικά χωρίς νερό τα επόμενα 24ωρα για προληπτικούς λόγους!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜη πόσιμο χαρακτηρίζεται το νερό σε Σιάτιστα και Καλονέρι Βοΐου για τα επόμενα 24ωρα, για προληπτικούς λόγους, αφού μετά από έλεγχοι εντοπίστηκε τετραχλωροαιθένιο. Ο δήμος αδειάζει και καθαρίζει τις δεξαμενές νερού και τις γεμίζει εκ νέου με νερό από την Πραμόριτσα, ενώ γίνονται εκ νέου έλεγχοι στο νερό της περιοχής.

Μιλώντας στον «Π» ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής τόνισε πως έχει ανιχνευθεί τετραχλωροαιθένιο (σ.σ.  πρόκειται για διαλύτη που χρησιμοποιεί η βιομηχανία), σε δύο βρύσες, σε Σιάτιστα και Καλονέρι. «Αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη λογική, να εντοπιστεί το εύρημα σε αυτά τα δύο σημεία και σε όλα τα άλλα σημεία να μην έχει εντοπιστεί τίποτα». Ήδη ο δήμος έκανε κινήσεις από την Πέμπτη για να διασταυρώσει το εύρημα, κάνοντας εκ νέου πολλές δειγματοληψίες από αρκετά σημεία για να εντοπιστεί ακριβώς το πρόβλημα. Μέχρι τότε, αδειάζουν οι δεξαμενές, πλένονται και γεμίζουν με νερό από την Πραμόριτσα, το οποίο είναι «100% ασφαλές», όπως τονίζει και ο κ. Ζευκλής.

Αυτή η διαδικασία ήταν απαραίτητο να γίνει και για λόγους ασφάλειας διακόπηκε η υδροδότηση στους δύο αυτούς οικισμούς μέχρι να καθαρίσουν οι δεξαμενές και να ξαναγεμίσουν με καθαρό νερό.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το πως εντοπίστηκε αυτή η ουσία στα νερά της Σιάτιστας και του Καλονερίου, μια ουσία που σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα για την πηγή της πιθανής μόλυνσης. Να τονιστείς, ωστόσο, πως παρόμοια προβλήματα υπήρχαν και στο Άργος Ορεστικό.

Μέχρι να εντοπιστεί η πηγή που δημιουργεί το πρόβλημα έγιναν τα προληπτικά μέτρα και ο δήμος για το λόγο αυτό από το πρωί διανέμει στους κατοίκους εμφιαλωμένα νερά. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η αρμόδια διεύθυνση υγείας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου στο facebook:

«Το νερό στη Σιάτιστα και το Καλονέρι για τα επόμενα εικοσιτετράωρα για προληπτικούς λόγους θεωρείται μη πόσιμο. Έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης από την πηγή που θεωρείται ύποπτη. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος. Θα μοιραστεί εμφιαλωμένο νερό στις πλατείες Σιάτιστας και Καλονερίου. Ζητούμε την κατανόησή σας Φροντίζουμε για ασφαλές νερό για όλους μας. Σε λίγο επίσημη ανακοίνωση. Για το επόμενο 24ωρο έχει γίνει διακοπή υδροδότησης στους οικισμούς Σιάτιστας και Καλονερίου για να εξασφαλίσουμε την ενημέρωση όλων των κατοίκων».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συνεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...