Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αναβλήθηκε η δίκη της ΔΕΗ για την κατεδάφιση κτηρίων στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του ΛΚΔΜ 

Αναβλήθηκε η δίκη της ΔΕΗ για την κατεδάφιση κτηρίων στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του ΛΚΔΜ 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Εορδαίας η εξέταση της αυτεπάγγελτης δίωξης του Εισαγγελέα Κοζάνης κατά της ΔΕΗ, για την κατεδάφιση κτηρίων της ΔΕΗ στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου 2017.

Ο λόγος της αναβολής οφείλεται στο ότι ο δήμος Εορδαίας υπέβαλε αίτηση στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) της αποκεντρωμένης διοίκησης, διότι η έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Δόμησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας για παύση της κατεδάφισης είχε ακυρωθεί από το ΣΥΠΟΘΑ.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε μηχανικός της ΔΕΗ, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, καθώς και ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Μιχελάκης.

Εν αναμονή ωστόσο της έκδοσης απόφασης από το ΣΥΠΟΘΑ Ηπείρου για τη νομιμότητα ή μη της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας για παύση των εργασιών κατεδάφισης, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την έκδοση της απόφασης η οποία αναμένεται στις 10 Μαΐου τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Κοζάνης κατά της ΔΕΗ είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 19 Οκτωβρίου 2016, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω ότι το δικαστήριο δεν θέλησε  να προδικάσει την υπόθεση, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου 2016 επρόκειτο να εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή της ΔΕΗ κατά του Δήμου Εορδαίας, κατά της διακοπής των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων της ΔΕΗ  στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η υπόθεση εξετάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη