Αρχική > Ενέργεια > Ανανεώνεται η θητεία Παναγιωτάκη – Παρατείνεται η αβεβαιότητα για τα βιομηχανικά τιμολόγια – Τα δύο καυτά θέματα στη ΓΣ της ΔΕΗ

Ανανεώνεται η θητεία Παναγιωτάκη – Παρατείνεται η αβεβαιότητα για τα βιομηχανικά τιμολόγια – Τα δύο καυτά θέματα στη ΓΣ της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η χθεσινή ανακοίνωση της ατζέντας της ΓΣ της ΔΕΗ που θα επισπευσθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου έκρυβε μια έκπληξη καθώς προβλέπεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η ανανέωση της θητείας του διευθύνοντος συμβούλου. Έτσι στις 7 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να ανανεωθεί η θητεία του Μ. Παναγιωτάκη, ενώ η επίσπευση της ΓΣ έγινε καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αποεπένδυση και να υπογραφούν κρίσιμες αποφάσεις όπως η δημιουργία των δύο εταιρειών που θα διατεθούν στο διαγωνισμό, ενόσω ο επικεφαλής της ΔΕΗ βρίσκεται στη θέση του με ολιγόμηνη παράταση της θητείας του.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, θα γίνει κανονική ανανέωση της θητείας του κ. Παναγιωτάκη, η οποία και θα εγκριθεί από τους μετόχους στη ΓΣ.

Αβεβαιότητα στη βιομηχανία

Αντίθετα, σε καθεστώς αβεβαιότητας θα συνεχίσει να βρίσκεται η βιομηχανία για τα τιμολόγιά της. Και αυτό διότι ενώ αρχικά στην ατζέντα της ΓΣ είχε οριστεί ως θέμα η έγκριση της ανανέωσης των τιμολογίων, τελικά αποφασίστηκε στην τακτική συνέλευση της 7ης Ιουνίου να εγκριθεί η παράταση  ισχύος που είχε δοθεί με απόφαση του ΔΣ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ανανέωση των τιμολογίων, σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ της ΔΕΗ και των πελατών της Υψηλής Τάσης,  θα γίνει στην επόμενη έκτακτη ΓΣ της ΔΕΗ στα τέλη Ιουνίου, στην ίδια συνέλευση που θα εγκριθεί η σύσταση των εταιρειών που θα διατεθούν προς πώληση στην αποεπένδυση.

Η παράταση αυτή πάντως έχει δημιουργήσει καθεστώς αβεβαιότητας και προκαλεί ανησυχία στις τάξεις της βιομηχανίας, η οποία δε γνωρίζει με τι κόστος θα πληρώσει την ενέργεια που καταναλώνει το διάστημα από το Μάρτιο και μετά.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team