Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανακοίνωση των οργανώσεων Νεολαία Συ.Ριζ.Α Κοζάνης & Νεολαία Συ.Ριζ.Α Εορδαίας για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση των οργανώσεων Νεολαία Συ.Ριζ.Α Κοζάνης & Νεολαία Συ.Ριζ.Α Εορδαίας για το άνοιγμα των σχολείων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Έχουν περάσει αισίως δύο εβδομάδες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη χώρα και μόλις χθες ανακοινώθηκε το άνοιγμα με click away στην Π.Ε. Κοζάνης. Στον νομό μας που είχε την «τύχη» να πρωτοτυπήσει και ενώ είναι κλειστά τα μαγαζιά λόγω αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή, να έχει ανοιχτά τα λύκεια.

Το ποσό λειτουργικό ήταν αυτό φάνηκε μετά από μόλις λίγες μέρες όπου έχουν αρχίσει να κλείνουν ξανά τμήματα μεμονωμένα ή και σχολεία ολόκληρα καθώς υπάρχουν αρκετά κρούσματα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτό το πρόχειρο-βιαστικό άνοιγμα των λυκείων λίγες μέρες πριν το Πάσχα και με τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Ήταν μήπως η ανάγκη για success story της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας;

Ή μήπως ήταν τα μέτρα που πήραν για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων;

Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση και είναι πως δεν πήραν κανένα μέτρο πέρα των rapid-self test αμφιβόλου ποιότητας. Τα σχολεία στη χώρα μας άνοιξαν χωρίς προσλήψεις και εμβολιασμούς δασκάλων, με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό καθαριότητας, τον ίδιο αριθμό μαθητών στις τάξεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έχουν να βαδίσουν παράλληλα τον δικό τους Γολγοθά, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την τράπεζα θεμάτων και την μείωση εισακτέων στην τριτοβάθμια που θα αφήσει εκτός πανεπιστημίου τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους μαθητές.

Για ακόμη μια φορά είναι ξεκάθαρο πως θυσιάζεται η υγεία των μαθητών και των καθηγητών στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

17/4/21

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...