Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ανακοίνωση για την προσπάθεια έξωσης σωματείων του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Ανακοίνωση για την προσπάθεια έξωσης σωματείων του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο κατήφορος του εργοδοτικού κυβερνητικού – συνδικαλισμού για μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν έχει πάτο. Μετά το όργιο νοθείας του προηγούμενου διαστήματος για τον έλεγχο των συσχετισμών, μετά τον αποκλεισμό παρατάξεων από το προεδρείο του νέου Δ.Σ που αναδείχτηκε από το τελευταίο συνέδριο, τώρα έρχονται με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να κάνουν έξωση σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από το Ε.Κ.Κοζάνης.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με εξώδικο του καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης να αποχωρήσουν από το γραφείο που στεγάζονται χωρίς όμως να διαθέσουν άλλο χώρο για να στεγαστούν. Αφορμή είναι το γεγονός ότι τα γραφεία που στεγάζονται τα δύο σωματεία είναι γραφεία της διοίκησης και θα πρέπει να στεγαστεί ο νέος αντιπρόεδρος.

Τα συγκεκριμένα σωματεία όπως έχουν τοποθετηθεί και σε Διοικητικά Συμβούλια  του Εργατικού Κέντρου δεν αρνούνται να αποχωρήσουν από τα γραφεία με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί η στέγαση τους σε άλλα γραφεία στο Εργατικό Κέντρο. Είναι δύο σωματεία που έχουν πλούσια δράση σε ταξική γραμμή, έχουν πετύχει σημαντικές νίκες για τους εργαζόμενους της περιοχής και η στέγαση τους είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας και της δράσης τους.

Η επιδίωξη τους είναι να διώξουν από το Εργατικό Κέντρο ότι ζωντανό υπάρχει  και κινείται κόντρα στην λογική της υποταγής, του συμβιβασμού και του εκφυλισμού που θέλουν να επιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι άνοιξαν τη συζήτηση για την στέγαση και λειτουργία των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Θέλουν να πετάξουν δηλαδή έξω αυτούς που έχτισαν το Εργατικό Κέντρο, τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει γραφεία σε σωματεία σφραγίδες που δεν έχουν καμιά ζωή και δράση, που το γραφεία τους παραμένουν κλειστά για μήνες.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι συνέχεια της προσπάθειας τους να μετατρέψουν τα Εργατικά Κέντρα σε κουφάρια, χωρίς ζωή και δράση, άνδρα της νοθείας και του εκφυλισμού, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που το μόνο που θα κάνουν θα είναι να υπογραφούν τις απαιτήσεις των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μπούν στη δράση και τον αγώνα, να συσπειρωθούν στα σωματεία σε ταξική γραμμή , να τα δώσουν πνοή βάζοντας στο περιθώριο τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα.

Οι ταξικές δυνάμεις δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μάχη για το δικαίωμα στέγασης και παρουσίας μας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δυστυχώς κατέληξε ο νεαρός που είχε πέσει από μπαλκόνι στη Φλώρινα και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο μετά από επιπλοκή κατά τη διακομιδή του για Θεσσαλονίκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατέληξε, δυστυχώς, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ο νεαρός ηλικίας 31 ετών που νωρίτερα σήμερα είχε πέσει από ...