Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ανακοινώσεις σωματείων της περιοχής σχετικά με το «κούρεμα» του δώρου των Χριστουγέννων των 8μηνιτών

Ανακοινώσεις σωματείων της περιοχής σχετικά με το «κούρεμα» του δώρου των Χριστουγέννων των 8μηνιτών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την αγανάκτηση τους για την απαράδεκτη απόφαση σχετικά με την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων στους 8μηνίτες, εκφράζουν μέσα από της ανακοινώσεις του τα σωματεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Ανακοίνωση του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ»  ΔΕΗ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Χθεσινή απόφαση για την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων στους συνάδελφους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου ( οκτάμηνα),  είναι Απαράδεκτη.

Επικαλούμενη η Διοίκηση, τον Νόμο 3845/10 περικόπτει από τους συναδέλφους το επίδομα Χριστουγέννων.

Κύριοι της διοίκησης, πρέπει να επανορθώσετε την απαράδεκτη απόφαση σας και να καταβάλλετε στους συναδέλφους κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων.

Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» ΔΕΗ, στηρίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων,  επιφυλάσσετε  για κάθε Νόμιμο και συνδικαλιστικό της δικαίωμα.

 

 

Ανακοίνωση του σωματείου  «Σπάρτακου»

Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων

Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι των ρετιρέ και των ισογείωνΔεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα πόστα εργασίας Υπάρχουν ΜΟΝΟ εργαζόμενοι που είναι ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΕΠΕΙΔΗ –ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.

Η προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε να βάλει διαχωριστικές γραμμές στην σχέση μεταξύ συναδέλφων χωρίζοντάς τους σε εργαζόμενους δύο κατηγοριών –με βάση την πληρωμή τους- είναι μία προσπάθεια που αγγίζει τα όρια της προσβολής και της πρόκλησης και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αυτή τη στιγμή (ώρα 12 το μεσημέρι) ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ως ελάχιστη ένδειξη αντίδρασης στην επιλογή της Διοίκησης να «κουρέψει» το δώρο Χριστουγέννων των συναδέλφων 8μηνιτών και να το καταστήσει (με τον τρόπο αυτό) επίδομα/βοήθημα, έχει προχωρήσει σε παύση της παραγωγικής διαδικασίας στο ΛΚΔΜ και στους ΑΗΣ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ από τη Διοίκηση να αποκαταστήσει την αδικία προβαίνοντας στα αυτονόητα.

Η σημερινή δράση κινείται στο πλαίσιο του «προειδοποιητικού» με την προσδοκία ότι δεν θα χρειαστεί να λάβει σκληρότερη διάσταση.

 

Ανακοίνωση του Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Σε μία πρωτοφανή και ντροπιαστική πράξη προχώρησε τούτες τις άγιες μέρες η Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ κόβοντας μεγάλο μέρος από το δώρο των Χριστουγέννων στους συναδέλφους μας με σύμβαση ορισμένου χρόνου- που έπαιρναν μέχρι πρότινος – με πρόσχημα την εφαρμογή προεδρικών διαταγμάτων.
Σε μία περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται δραματικά και το κόστος διαβίωσης, με την άγρια φόρο-λεηλασία, χτυπάει κόκκινο, έρχεται η Διοίκηση να στερήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τους συγκεκριμένους συναδέλφους, όταν παράλληλα τους έχει στερήσει κάθε άλλη εργασιακή αμοιβή
(επιδόματα, ανθυγιεινό, κοινωνικό μισθό), δείχνοντας δυστυχώς το ανάλγητο και απάνθρωπο πρόσωπό της.
Καλούμε την Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να δείξει ότι πάνω από όλα σέβεται τους χαμηλόμισθους οκταμηνίτες εργαζόμενούς της που προσφέρουν πάντα, με
κόπο και αυτοθυσία, τον καλύτερο εργασιακό εαυτό τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team