Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Αναίτια προσπάθεια δυσφήμισης του Μποδοσάκειου από το MEGA: «Εγώ χτύπα ξύλο, αν χρειαζόταν να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο σας, δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν ασφαλής»

Αναίτια προσπάθεια δυσφήμισης του Μποδοσάκειου από το MEGA: «Εγώ χτύπα ξύλο, αν χρειαζόταν να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο σας, δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν ασφαλής»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από το MEGA και τους δημοσιογράφους του, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Διοικητή Σταύρου Παπασωτηρίου, στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου. Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΟΝΓΕ για την Παθολογική, σημεία της οποίας είχε διαψεύσει ο Διοικητής με προχτεσινή ανακοίνωση του.

Με την επιμονή και τη φρασεολογία των δημοσιογράφων, αποτυπώνεται το πόσο αρνητικά προδιατεθειμένοι ήταν απέναντι στο Μποδοσάκειο, με επίκεντρο μια φράση της ανακοίνωσης της ΕΟΝΓΕ, που επικαλείται πως δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος στο Νοσοκομείο.

Χρησιμοποιήθηκαν φράσεις όπως «Εγώ χτύπα ξύλο , αν χρειαζόταν να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο σας, δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν ασφαλής αν ήξερα ότι δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος».

Όταν ο Διοικητής προσπάθησε να απαντήσει ότι οι ασθενείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, επικαλούμενος τα έως τώρα δεδομένα νοσηλείας, ο κ. Χασαπόπουλος του απάντησε ρωτώντας, αν η καλή πορεία του νοσοκομείου στην πανδημία, είναι μια δικαιολογία για το ότι δεν έχει λοιμωξιολόγο(!).

Ο Διοικητής αμυνόμενος προσπαθούσε να εξηγήσει τα γεγονότα, να εξηγήσει πως όταν χρειαστεί λοιμωξιολόγος εξυπηρετείται η κατάσταση από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ανέφερε τις προσλήψεις που γίνονται μετά από τις προκηρύξεις του τελευταίου έτους, αλλά ήταν άδικος ο κόπος του, αφού κλήθηκε από το «μεγάλο κανάλι» να απολογηθεί για όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ κατά τη μεταπολίτευση.

Όλα αυτά προηγήθηκαν της ερώτησης που έκανε η δημοσιογράφος εάν είναι λογικό να μην υπάρχει λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο, σε σημείο που το έθεσε επί λέξει ως ερώτημα. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, προκαλεί άλλη μια φράση του κ. Χασαπόπουλου, με λαϊκίστικη χροιά, που δείχνει και τον στόχο: «Όποιος ασθενής μένει στη Δυτική Μακεδονία, έχει ανάγκη από ένα γιατρό δίπλα του, γιατί κι αυτός πληρώνει εφορία».

Δείτε το βίντεο:

Από στοιχειώδη δεοντολογία, τα στελέχη του MEGA, πριν προχωρήσουν σε αυτή την επίθεση έπρεπε να ενημερωθούν:

– αν προβλέπεται λοιμωξιολόγος στα περιφερειακά νοσοκομεία

– αν χρειάζεται λοιμωξιολόγος στα νοσοκομεία αναφοράς

– αν προβλέπεται στον οργανισμό του νοσοκομείου

– αν υπάρχει λοιμωξιολόγος στη Δυτική Μακεδονία και αν αυτός ανήκει σε Νοσοκομείο ή στον ΕΟΔΥ

– πόσοι λοιμωξιολόγοι υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσοι υπηρετούν ανά 100.000 πληθυσμού;

– στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής ή της χώρας που νοσηλεύονται κρούσματα κορωνοϊού υπάρχει λοιμωξιολόγος; ή έπρεπε να γίνει στοχοποίηση μόνο του Μποδοσάκειου;

– αν υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ για κάθε ειδικότητα που ορίζουν πως πρέπει να επεμβαίνει η κάθε ειδικότητα. Δηλαδή ποιες ειδικότητες πρέπει να είναι στις ΜΕΘ, και ποιες ειδικότητες πρέπει να είναι στα εργαστήρια και να κάνουν μελέτες για την εξάπλωση του ιού.

-εάν είναι ή δεν είναι σαφές για το τηλεοπτικό κοινό, ότι ο λοιμωξιολόγος είναι ένας εξειδικευμένος παθολόγος ή παιδίατρος.

 

Εάν έκαναν τον κόπο να πάρουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα αντιλαμβάνονταν μόνοι τους ότι δεν υπήρχε λόγος για τέτοια επίθεση ούτε στο Νοσοκομείο ούτε στον Διοικητή.

Δεν ξέρουμε ποιον εξυπηρετεί η συγκεκριμένη προσπάθεια δυσφήμισης συγκεκριμένα του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας από το κράτος των Αθηνών και το «μεγάλο κανάλι». Θυμίζουμε ότι, προ λίγων ημερών, το ίδιο μεγάλο κανάλι μετέδωσε ελαφρά τη καρδία την είδηση για ύπαρξη μεταλλαγμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Πτολεμαΐδα, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...