Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Αν υπήρχε κίνδυνος για το κολυμβητήριο, γιατί άφηναν δύο χρόνια τον κόσμο να πηγαίνει;» – Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ο Λ. Μαλούτας

«Αν υπήρχε κίνδυνος για το κολυμβητήριο, γιατί άφηναν δύο χρόνια τον κόσμο να πηγαίνει;» – Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ο Λ. Μαλούτας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • «Το κολυμβητήριο έχει 8 μήνες που κάθεται χωρίς λόγο!»

Σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση η οποία επικρατεί γύρω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Κοζάνης θέτει σε συνέντευξή του στον «Π» ο Λάζαρος Μαλούτας, κατηγορώντας τη Δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για ανεπάρκεια στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα! Όλα αυτά τη στιγμή που το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό από πέρυσι τον Ιούλιο, με τη δημοτική αρχή να εγείρει επιφυλάξεις για τη στατικότητα του κτηρίου εφόσον γίνουν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, δηλαδή τοποθετηθούν ενεργειακά πανελ και τον κ. Μαλούτα να βγαίνει στην «αντεπίθεση» ρωτώντας ευθέως τον δήμαρχο Κοζάνη αν όντως υπάρχει θέμα επικινδυνότητας στο κτήριο γιατί άφησαν δύο χρόνια να περάσουν, εφόσον την μελέτη την πήραν το 2016!

Μάλιστα, σε εκτενή ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ την Παρασκευή, ο Λάζαρος Μαλούτας  παραθέτει τα αποσπάσματα της τοποθέτησης του δημάρχου από τον Νοέμβριο του 2018, πέντε μήνες πριν στο δημοτικό συμβούλιο, όπου σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Ιωαννίδης διαβάζει τα συμπεράσματα της μελέτης και τονίζει ότι εκφράζουν επιφυλάξεις οι μελετητές για τη στατικότητα του κτηρίου εφόσον τοποθετηθούν τα πάνελ. «Σήμερα που δεν είναι τοποθετημένα, δεν υπάρχει κανένα θέμα και το ερώτημα παραμένει, γιατί σήμερα το κολυμβητήριο έχει 8 μήνες που κάθεται!», δηλώνει  με νόημα ο κ. Μαλούτας.
Το δεύτερο ερώτημα που βάζει ο ίδιος, είναι γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν κάτι για το θέμα, λέγοντας με νόημα: «Αν όντως αυτό πιστεύει ο κ. Ιωαννίδης και η δημοτική αρχή, ότι υπάρχει επικινδυνότητα, την μελέτη την πήραν το 2016, δύο χρόνια γιατί άφηναν τον κόσμο να πάει κολυμβητήριο; Δεν τους ένοιαζε τότε η ζωή των παιδιών».

Ο κ. Μαλούτας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια στο χειρισμό του θέματος. Μάλιστα, προσέθεσε πως τον Δεκέμβριο του 2018, όταν συντάσσονταν το τεχνικό πρόγραμμα ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης από δημοτικό σύμβουλο σε ποια φάση βρίσκεται το έργο. Η απάντηση που δόθηκε δημόσια, είναι ότι συντάσσεται φάκελος έργου για να αποφασιστεί τι θα γίνει. «Συμπέρασμα, ακόμα δεν ξέρουν τι θα κάνουν!», σχολιάζει με αιχμές ο κ. Μαλούτας.

Να σημειωθεί πως ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και αυτό παραμένει κλειστό, γίνεται χρήση της πισίνας του Λιάπειου Αθλητικού Κέντρου από την Ομάδα της Κολυμβητικής Ένωσης, η οποία μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει θίξει τα προβλήματα του εν λόγω κτηρίου, όπως ήταν η έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα που μας πέρασε. Η Δημοτική αρχή Κοζάνης σχεδιάζει παρεμβάσεις άνω των 800.000 ευρώ για Λιάπειο, με βάση το θέμα που εγκρίθηκε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον κ. Μαλούτα να σημειώνει πως η Κολυμβητική Ένωση εκφράζει επιφυλάξεις για το αν οι παρεμβάσεις που γίνονται εκεί είναι οι ενδεδειγμένες. «Δεν ζήτησαν τη γνώμη του εθνικού προπονητή που μανατζάρει την ομάδα και τα παιδιά. Αν, δηλαδή, είναι οι κατάλληλες παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί ο χώρος. Δεν πήραν την γνώμη του πιο σχετικού ανθρώπου!», είπε με νόημα. Την ίδια ώρα η θέρμανση λειτουργεί στο Λιάπειο, αν και πέρασε ένας δύσκολος χειμώνας με προβλήματα, όπως αυτά καταγγέλθηκαν, ενώ επίσης δεν λειτουργούν ούτε και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, οι ώρες κοινού κ.ο.κ.

 

Παραθέτουμε αυτούσια και την ανακοίνωση του κ. Μαλούτα για το θέμα του κολυμβητηρίου

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη