Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Κοζάνης – Ανέλαβαν και τυπικά οι νέοι αντιδήμαρχοι

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Κοζάνης – Ανέλαβαν και τυπικά οι νέοι αντιδήμαρχοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αλλαγή σκυτάλης από τους απερχόμενους στους νέους αντιδημάρχους σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου ο δήμαρχος Κοζάνης ανακοίνωσε τα νέα πρόσωπα.

Τυπικά το δεύτερο μισό της δημοτικής περιόδου άρχισε από τις 8 Μαρτίου και οι νέοι αντιδήμαρχοι που ανέλαβαν τα ηνία του δήμου μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήδη ενημερώνονται και ανέλαβαν καθήκοντα. Οι αντιδήμαρχοι που παρουσίασε ο Λευτέρης Ιωαννίδης είναι οι: Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Κώστας Δεσποτίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Συντήρησης Αριστοτέλης Πουτακίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Ενότητας Δ. Υψηλάντη – Ελλησπόντου Γιάννης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Χρύσα Αθανασιάδου, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας – Αιανής Κώστας Βακουφτσής.

 

Απ’ αυτούς οι δύο πρώτοι συνεχίζουν στη θέση του αντιδημάρχου, καθώς ο δήμαρχος ανανέωσε τη θητεία τους, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την απεριόριστη εμπιστοσύνη στα πρόσωπά τους. Για τον Κ. Δεσποτίδη είπε μάλιστα ότι έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μεγάλων επιλογών του δήμου. Τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι καινούργια, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Πρόκειται για τον ορισμό της Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Χρύσας Αθανασιάδου, η οποία έλαβε τη θέση του Γ. Λαβαντσιώτη. Ο τελευταίος αν και είχε ανακοινωθεί ως νέος αντιδήμαρχος, τελικώς δεν αποδέχτηκε «για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους», όπως τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «ειλικρινά αυτός είναι ο λόγος και δεν υπάρχει τίποτα άλλο». Επίσης, δημιουργήθηκε η νέα αντιδημαρχία Πολιτισμού. Σκεπτικό για την δημιουργία αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι ότι «φέτος για τον δήμο Κοζάνης είναι έτος Βιβλιοθήκης. Οι προκλήσεις με το άνοιγμα της καινούργιας βιβλιοθήκης είναι μεγάλες, η στρατηγική μας επιλογή είναι να αναδείξουμε τη σημασία αυτού του γεγονότος που θα σηματοδοτήσει πιστεύουμε πολλά πράγματα για τον τόπο. Ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσει έναν σημαντικό βραχίονα για τον δήμο Κοζάνης».

Παρουσιάζοντας τους νέους αντιδημάρχους ο δήμαρχος Κοζάνης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Έχουμε μία ικανή δημοτική ομάδα με 25 ικανούς δημοτικούς συμβούλους. Ο καθένας απ’ αυτούς μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης. Εξ’ άλλου στην πολιτική η έννοια της συμμετοχής, της εναλλαγής, είναι πολύ σημαντική και είναι ζωτικό στοιχείο αυτό για τον εμπλουτισμό του πολιτικού σκηνικού. Οι αλλαγές σηματοδοτούν μία διαδικασία από την οποία παίρνουμε τα θετικά της προηγούμενης περιόδου, πατάμε πάνω σ’ αυτά που έγιναν και προσπαθούμε να προσθέσουμε κάτι καινούργιο». Ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους Ελένη Τασοπούλου, Γιάννη Ιωαννίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη και Θύμιο Ζαγάρα για την συμβολή τους στο έργο του δήμου, διευκρινίζοντας: «καμιά αλλαγή δεν σημαίνει ότι η στέρηση των αντιδημαρχιών ήταν κριτήριο αξιολόγησης. Κατά την ειλικρινά δική μου άποψη και οι 7 αντιδήμαρχοι της προηγούμενης περιόδου απέδωσαν παραπάνω από τις προσδοκίες, ο καθένας στον τομέα του. Επαναλαμβάνω ότι η εναλλαγή προσώπων είναι συστατικό στοιχείο στη δική μας πολιτική σκέψη».

Ο Λ. Ιωαννίδης τόνισε τέλος ότι «σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού πρέπει να υπάρξει συνένωση των δυνάμεων σε μια κοινή κατεύθυνση και να υπάρχει ένας κοινός πολιτικός προσανατολισμός, για την αξιοποίηση όλων των πόρων. Θέλουμε να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα για την επόμενη περίοδο».

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι νέοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και θα είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Νεότερες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγη ώρα πριν στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ...