Αρχική > Ελλάδα > Ακυρώνεται η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ακυρώνεται η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δεν θα λειτουργήσει τελικά η νέα Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτό είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό  Οne στις 5 Ιουλίου 2019 η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για τη Νέα Δημοκρατία, έχει σημασία η εκπαίδευση να συμβαδίζει με την αγορά εργασίας, πράγμα που εν προκειμένω δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η Ελλάδα μετρά χιλιάδες άνεργους δικηγόρους». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 35 του Νόμου 4610/2019 προβλέπεται η ίδρυση Σχολής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και του αντίστοιχου Τμήματος  Νομικής, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Νομικών Επιστημών.

Μάλιστα στις 4 Ιουλίου 2019, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ , στο οποίο προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

Την αντίδρασή τους στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα είχαν εκφράσει τόσο οι υπόλοιπες Νομικές Σχολές όσο και το συνδικαλιστικό όργανο των δικηγόρων.

πηγή:  legalnews24.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team