Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ακρινιώτες κατά βουλευτών: «Έχετε τα κότσια να τα βάλετε με την τοπική εξουσία;» – Βολές και των κατοίκων Αναργύρων – Βαλτονέρων

Ακρινιώτες κατά βουλευτών: «Έχετε τα κότσια να τα βάλετε με την τοπική εξουσία;» – Βολές και των κατοίκων Αναργύρων – Βαλτονέρων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ 

Ο πρόεδρος της Ακρινής κ. Πουτογλίδης ξεκαθάρισε στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν έρθει το ΠΔ, ξεκινώντας από τη ΔΕΗ και φτάνοντας μέχρι το υπουργείο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Πουτακίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κυνηγούν την ουρά τους, έξι μήνες πριν τις εκλογές, λέγοντας πως «το παιχνίδι το χάσαμε», καλώντας τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν η αν μπορούν να ζητήσουν από τη ΔΕΗ να ξεκαθαρίζει τι θέλει να κάνει. Επίσης ο κ. Σισμανίδης ρώτησε τον κ. Δημητριάδη αν έχει τα «κότσια» να τα βάλουν με την κεντρική εξουσία, να μην παίζουν στις πλάτες τους, ενώ υποσχέθηκε κινητοποιήσεις. «Πόσο καιρό ακόμα θα είστε στις καρέκλες σας, αυτό σας νοιάζει, αλλά εμείς θα σας στείλουμε εκεί που στείλαμε τους άλλους», είπε καταγγελτικά. Ο σύμβουλος της Ακρινής Χαράλαμπος Πουτογλίδης εξέφρασε φόβους ότι το χωριό καταστράφηκε και ζήτησε άμεσα να προσχωρήσει η μετεγκατάσταση.

 

Βολές των κατοίκων Αναργύρων – Βαλτονέρων

Ο πρόεδρος των Αναργύρων Γ. Τσισμαλίδης ζήτησε να δοθούν λύσεις τώρα, λέγοντας πως τους κατοίκους ενδιαφέρει και το νέο χωριό, όχι μόνο η μετεγκατάσταση. Ο πρόεδρος των Βαλτονέρων Γ. Παναγιωτίδης μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα του χωριού του, λέγοντας πως πολιτική λύση δεν θα δοθεί, για αυτό και κατέληξαν στα δικαστήρια . «Ο Βουλευτής του Νομού μας είπε ότι ούτε μια στο δισεκατομμύριο δεν θα γίνει μετεγκατάσταση Βαλτονέρων ή και Ακρινής και εσείς ντρέπεστε να το πείτε», είπε με νόημα, λέγοντας επίσης πως πέρασαν 12 μήνες από την απόφαση Λέκκα για εκκένωση των Βαλτονέρων και δεν έγινε τίποτα. Ο Σοφοκλής Μάνος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη των Βαλτονέρων, ρώτησε αν έχει γίνει έλεγχος στον τρόπο λειτουργίας του ορυχείου, ρώτησε αν υπάρχει αδειοδότηση στο ορυχείο, αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν οι κάτοικοι ερωτώντας γιατί η περιφέρεια δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. «Ζούμε ακόμη εκεί με κίνδυνο να χάσουμε τη ζωή μας ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης τόνισε πως επιβάλλεται να καταγραφούν οι ζημιές στα Βαλτόνερα και τον Φανό, ζητώντας να υπάρξουν απαντήσεις για τους κατοίκους, ενώ ζήτησε να επιδοθεί η έκθεση του ΙΓΜΕ με τα συμπεράσματά της, όπως ομοίως και με τα αποτελέσματα της μελέτης του πανεπιστημίου Πατρών. «Εμείς ζούμε κάθε μέρα την αγωνία των κατοίκων που κοινωνικά και οικονομικά έχουν τελειώσει», κατέληξε.

Δείτε τη συνεδρίαση εδώ 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη