Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αίσιο τέλος για 4 νεφροπαθείς Σομαλούς μετανάστες στο Μποδοσάκειο – Πλήρης κινητοποίηση από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Μεταφέρθηκαν από τη δομή της Αιανής, και επέστρεψαν υγιείς

Αίσιο τέλος για 4 νεφροπαθείς Σομαλούς μετανάστες στο Μποδοσάκειο – Πλήρης κινητοποίηση από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Μεταφέρθηκαν από τη δομή της Αιανής, και επέστρεψαν υγιείς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Το «….φίδι απ” την τρύπα» φαίνεται να έβγαλε για άλλη μια φορά το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το οποίο ανταποκρίθηκε σε μία έκτακτη ανάγκη παροχής κρίσιμης ιατρικής βοήθειας σε 4 νεφροπαθείς μετανάστες, οι οποίοι ως γνωστόν ήρθαν απροειδοποίητα και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Αιανής του Δήμου Κοζάνης. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για 4 Σομαλούς μετανάστες, οι οποίοι έπρεπε έκτακτα και άμεσα να υποβληθούν σε τακτική αιμοκάθαρση.

Επειδή η διαδικασία της αιμοκάθαρσης δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί στο Μαμάτσειο για άγνωστους προς το παρόν λόγους, κλήθηκε το Μποδοσάκειο να αναλάβει τη νοσηλεία τους, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού να ανταποκρίνονται άμεσα στην κρισιμότητα της κατάστασης. Επισημαίνεται ότι από την Παρασκευή που έφτασαν στην Αιανή, δεν είχαν υποβληθεί σε αιμοκάθαρση παρά την απόλυτη ανάγκη για τήρηση της περιοδικότητας της διαδικασίας.

Οι νεφροπαθείς μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στην Αιανή. Δύο ακόμα, αντίστοιχες περιπτώσεις, εστάλησαν στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου κληθείς να επιβεβαιώσει τα γεγονότα, απάντησε στις ερωτήσεις του «Πτολεμαίου». Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπασωτηρίου έχει ως εξής: «Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο 4 μετανάστες από τη δομή της Αιανής οι οποίοι ήταν νεφροπαθείς. Ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες και το τμήμα τεχνητού νεφρού παρείχε όλες τις ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούνταν και όλα πήγαν καλά με αποτέλεσμα το βράδυ, μετά τις δύο τα ξημερώματα. να επιστρέψουν στη δομή. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι ήταν ταλαιπωρημένοι και δεν είχαν κάνει αιμοκάθαρση για 6 μέρες αφού είχαν μεταφερθεί από άλλη δομή στην Αιανή. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο όπου τους παρείχαμε ότι προβλέπεται για τους νεφροπαθείς, και φύγαν υγιείς. Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο για ακόμη μια φορά όχι μόνο ανταποκρίθηκε αλλά έκανε αυτό που επιβάλει η διαδικασία να γίνει σύμφωνα με τον ιατρικό κώδικα δεοντολογίας.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team