Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ά. Μπιτάκης για ανάπτυξη ΑΠΕ: «Το δημοτικό συμβούλιο να έχει τον πρώτο λόγο»

Ά. Μπιτάκης για ανάπτυξη ΑΠΕ: «Το δημοτικό συμβούλιο να έχει τον πρώτο λόγο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προχώρησαν οι κάτοικοι του Νυμφαίου Φλώρινας, για την ανάκληση της άδειας που έχει δοθεί για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σε τοποθεσία της περιοχής.

Το θέμα της ανάπτυξης ΑΠΕ στην περιοχή απασχόλησε εκτός ημερήσιας διάταξης και το Δ.Σ. Αμυνταίου που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη, να καλείται να υποστηρίξει τη θέση του δήμου για τις ΑΠΕ.

Όπως απάντησε σχετικά ο δήμαρχος «είμαστε με τον πλευρά της νομιμότητας», προσθέτοντας πως «ο δήμος παραστάθηκε σήμερα για να υποστηρίξει αυτό που το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε, ότι πρέπει να ανασταλεί κάθε αδειοδοτημένη διαδικασία, για να έχει η ίδια η τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο, να έχει τον πρώτο λόγο».

Μάλιστα ο κ. Μπιτάκης, στον ίδιο συλλογισμό, τόνισε πως «το Δ.Σ. είπε ΟΧΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του δήμου», με τον ίδιο να προσθέτει πως οι ανεμογεννήτριες έχουν έσοδα για το δήμο και ανταποδοτικότητα στους πολίτες, σημειώνοντας πως πρέπει να μιλάμε για πόρους που δεν θίγουν «φυσικό περιβάλλον, κτηνοτροφία».

Βασικό μέλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα δημοτικά συμβούλια να έχουν τον «πρώτο λόγο» για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μετά από την απαραίτητη διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες παραγωγικές τάξεις.

Ο κ. Μπιτάκης αναφέρθηκε και σε κενό του νόμου, που τα τελευταία γεγονότα (με τις αντιδράσεις που προέκυψαν από το έργο στο νυμφαίο), ανέδειξαν με τον «πλέον άσχημο τρόπο», όπως είπε.

Ενώ όπως είπε σχετικά ο δήμαρχος: «Αν τα Δ.Σ. αποφασίσουν να πουν αν θέλουν ή όχι τις ΑΠΕ, σε συνεννόηση με παραγωγικούς φορείς. Αν τις θέλουμε, να πούμε σε ποια μέρη, ώστε να δώσουμε και ένα μήνυμα στο επιχειρείν σε μια συγκεκριμένη διαδικασία, εφόσον το ΔΣ πει ότι θέλει ΑΠΕ, όχι σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές ή περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, ώστε αν κάποιος θέλει να επενδύσει να μη βρει κάποιον μπροστά να αντιδράει».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κάθισαν για φαγητό σε γνωστό ταχυφαγείο/κρεπερί της Κοζάνης και τα έκαναν…γης μαδιάμ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνέβη και αυτό: Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, τις πρώτες πρωινές ώρες (είχε ήδη ξημερώσει) της Τρίτης, δυο ...